Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, ο Τζάκσον έχει δώσει όρκο να τα καταφέρει στην Τσέλσι

Ο Νίκολας Τζάκσον υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι και πλέον μπήκε στη λίστα των παικτών εκείνων που καλούνται να δείξουν γιατί το κλαμπ εμπιστεύθηκε το μέλλον του σ' εκείνους.

Η διάρκεια του νέου συμφωνητικού είναι στα 9 χρόνια, με την επέκταση για την οποία έδωσαν τα χέρια ο παίκτης και η ομάδα, να κρατά τον Σενεγαλέζο επιθετικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» - ή το πιθανό νέο γήπεδο του συλλόγου στο Earls Court της πρωτεύουσας - μέχρι το 2033.

Πρόκειται για μια τρομερά ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Στα 23 του καλείται να «κουβαλήσει» το βάρος που προσθέτει η κατάσταση στην Τσέλσι σε οποιονδήποτε επιθετικό. Και καταβάλλει προσπάθεια να μην «βουλιάξει» όταν δέχεται δριμεία κριτική για τις ικανότητές του και το κατά πόσο αξίζει να θεωρείται ο φορ των «μπλε» του Λονδίνου. Προφανώς η βοήθεια που θα έχει (και) φέτος από τον Πάλμερ, αλλά και από τους Πέδρο Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Νόνι Μαντουέκε και από τους υπόλοιπους, μπορούν να καθορίσουν τη θητεία του στο κλαμπ.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα 17 γκολ που πέτυχα την περασμένη σεζόν, γιατί ήμουν υγιής καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Μπορούσα καλύτερα. Ήμουν καλός, αλλά τώρα πάμε να κάνουμε πιο εντυπωσιακά πράγματα» ήταν το σχόλιό του μετά την επέκταση του συμβολαίου του. Και ένας άνθρωπος που δηλώνει ανικανοποίητος με 17 τέρματα - σε όλες τις διοργανώσεις φυσικά - μόνο καλή αίσθηση μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο.

Είναι, ωστόσο, εκείνες οι στιγμές που τον έχουν «στιγματίσει» και δεν του επιτρέπουν να το χαρεί. Και να ηρεμήσει. Και να έχει καθαρό μυαλό για να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται στις κρίσιμες στιγμές. Άλλωστε, είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που τη στιγμή που πρέπει να φανεί... αμείλικτος και αποτελεσματικός μπροστά από την αντίπαλη εστία, κάποιες φορές «κολλάει». Δεν είναι... Στέρλινγκ που είχε απόλυτη άρνηση στη μεταβίβαση πάρε-βάλε σε συμπαίκτη του που θα βρισκόταν σε ευνοϊκή θέση, αλλά ο Τζάκσον έχει ανάγκη να δουλέψει την αυτοπεποίθησή του στο τετ-α-τετ. Συνεπώς και την επιλογή που κάνει για να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Το «έπαθε» και στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας πριν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων, εκεί όπου στις καθυστερήσεις είχε το γκολ στο... πιάτο και νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Έκανε μέχρι και τον Έντσο Μαρέσκα στην άκρη του πάγκου να πέσει στα γόνατα βλέποντας τη φάση, μη μπορώντας να πιστέψει τη στιγμή που έκρινε το αποτέλεσμα και από την οποία οι «μπλε» έχασαν δυο βαθμούς.

«Είναι υπέροχο το συναίσθημα να ξέρεις ότι η ομάδα σε στηρίζει και σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολίασε για τη διετή επέκταση. Κι όμως, όσο ευτυχής κι αν είναι αυτή η εξέλιξη για τον Νίκολας Τζάκσον, άλλο τόσο με ευθύνη και με βάρος τον γεμίζει. Γιατί ο σύλλογος περιμένει από εκείνον περισσότερα. Και αυτό το νέο συμβόλαιο μόνο νέο, πιο ισχυρό κίνητρο μπορεί ν' αποτελέσει. Παράλληλα, όμως, τον γεμίζει και με ευθύνες. Και το γνωρίζει καλά. Και αυτό είναι «ύπουλο», αφού μπορεί πάλι ν' αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια καθαρού μυαλού και πίστης στον εαυτό του στα κρίσιμα.

Είναι πολύ δυνατός στον αέρα, είναι από τους καλύτερους ντριμπλέρ σε ό,τι αφορά στους επιθετικούς της Λίγκας με ποσοστό επιτυχίας στο 59,3% και παρά το ύψος του και τη σωματοδομή του, είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, δίνοντας ταχύτητα στο παιχνίδι.

Η σεζόν 2022-2023 ήταν εκείνη με την οποία βοήθησε τον εαυτό του και την καριέρα του, χάρη στα 12 τέρματα και τις 5 ασίστ στη Βιγιαρεάλ. Την περασμένη, πρώτη του αγωνιστική περίοδο στην Τσέλσι, βίωσε την ανάγκη προσαρμογής και το roller-coaster της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Φέτος, ξανακάνει νέα αρχή με τον Έντσο Μαρέσκα. Και σε αυτή τη νέα αρχή, πήρε το κατάλληλο «καύσιμο» με το συμβόλαιο μέχρι το 2033. Είναι το μέλλον της Τσέλσι. Αυτό πιστεύουν στο σύλλογο. Και πρέπει να το πιστέψει κι εκείνος για τον εαυτό του. Για να «λυθεί», ν’ αρχίσει να «πυροβολεί» και να μην κοιτάξει πίσω…

Πηγή: sportsfm.gr

Δειτε Επισης

Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα