H ΟΥΕΦΑ απειλεί με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της την Αγγλία αν ο Στάρμερ παρέμβει στο ποδόσφαιρο

Η Αγγλία «αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποκλεισμού από το Euro 2028 εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρέμβει στο αυτοδιοίκητο προχωρώντας στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το ποδόσφαιρο στην χώρα, προειδοποιεί η UEFA.

Σε επιστολή του γενικού γραμματέα της UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, προς τη Βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού Λίζα Νάντι, τονίζεται ότι η κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας του αθλήματος, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Σύμφωνα με το αντίγραφο της επιστολής που διέρρευσε, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προειδοποιεί για τα σχέδια που ξεκίνησε ο Μπόρις Τζόνσον μετά την αποτυχημένη έναρξη της ευρωπαϊκής Super League το 2021. Μέσα στα σχέδια της Βρετανικής κυβέρνησης είναι να μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να επιτρέπει στην ρυθμιστική αρχή να παρακάμπτει αποφάσεις των συλλόγων για τα τηλεοπτικά έσοδα.

«Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες που προστατεύουν από [κρατική παρέμβαση] προκειμένου να εγγυηθούμε την αυτονομία του αθλητισμού και τη δικαιοσύνη των αθλητικών αγώνων. Η τελική κύρωση θα ήταν ο αποκλεισμός της ομοσπονδίας από την UEFA και των ομάδων από τους αγώνες», αναφέρει η επιστολή.

Οι νέες ρυθμίσεις μπορεί να εμποδίζουν ομάδες να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες σε ορισμένες “εχθρικές” χώρες ή να αποθαρρύνουν ξένους επενδυτές. Εάν παραβιαστούν οι κανόνες της UEFA, η Αγγλία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Euro - το οποίο φιλοξενείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία-, το Champions League, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ιδέα για τη ρυθμιστική αρχή ποδοσφαίρου ξεκίνησε όταν έξι αγγλικοί σύλλογοι απείλησαν να αποχωριστούν για να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League για να ανταγωνιστούν το Champions League.

Η διαμάχη ξέσπασε - με τους οπαδούς να αντιτίθενται ευρέως στην ιδέα και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η FA να απειλούν να εκδιώξουν τους συλλόγους από την Premier League.

Οι σύλλογοι ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι εκκωφαντικοί υποβιβασμοί που σόκαραν την Ευρώπη
Καθάρισε την Μπάγερν και πήρε την πρωτιά η Μπενφίκα
Eνημέρωσε την Μπιλμπάο ότι θέλει να παίξει στην Μπαρτσελόνα
Ενδιαφέρον της Αταλάντα για τον Τζόλη
Όκλαντ Σίτι και Μπόκα Τζούνιορς αποχαιρέτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Τριάρα και πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων για την Τσέλσι
Η Fonbet παίζει μπάλα και στο FIFA Club World Cup με €50 ΔΩΡΕΑΝ Στοιχήματα
Ανανέωσε με τη Σάντος ο Νεϊμάρ
Συνελήφθη 19χρονος για τις απειλές κατά του Μοράτα και της οικογένειάς του
Βόμβα στο γαλλικό ποδόσφαιρο-Η Λιόν υποβιβάστηκε στη Ligue 2