Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου

Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα αργυρό σε αγώνες αγώνες κολύμβησης στους παραολυμπιακους αγώνες του Παρισιού, δήλωσε η Καρολίνα Πελενδρίτου η οποία προέτρεψε τους νέους με ιδιαιτερότητες να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.  

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας,  η κα. Πελενδρίτου ανέφερε ότι είναι «πάρα πολύ συγκινημένη. Αλλα δύο μετάλλια το έβδομο και το όγδοο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες» που είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας πορείας που ξεκίνησε «με το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας το 2004 και 20 χρόνια μετά έχουμε άλλα δύο μετάλλια».

Πρόσθεσε ότι «είναι μια απόδειξη στον εαυτό μου πως όταν έχεις πείσμα, ισχυρή θέληση, αφοσίωση και είσαι διατεθειμένος να ξεπερνάς όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο σου, μπορείς να κυνηγάς και να πετυχαίνεις τα όνειρα σου, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι απλό και ότι δεν ήθελα πολλές φορές να σταματήσω και να παραιτηθώ».

Ωστόσο συνέχισε «η επιμονή μου να μην παραιτηθώ στα πολύ δύσκολα με έκανε να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση που είμαι σήμερα και νοιώθω πολύ περήφανη που έφερα στη χώρα άλλα δύο παραολυμπιακά μετάλλια, που χάρισα χαρά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χαμογέλασαν και που μου εκφράζουν τον θαυμασμό και την αγάπη τους».

Σημείωσε ακόμα ότι «η αγάπη του κόσμου που είναι ανιδιοτελής είναι κάτι ανεκτίμητο και το να μπορείς να προσφέρεις χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους είναι επίσης κάτι τεράστιο και αυτό μου δίνει τεράστια ικανοποίηση και χαρά».

Κληθείσα να στείλει ένα μήνυμα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προσπαθούν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, η Καρολίνα είπε ότι ξεκίνησε και η ίδια «ως ένα παιδί με ιδιαιτερότητα. Είναι κάποια πρακτικά θέματα, είναι κάποιοι άνθρωποι αλλά έτσι πρέπει να τα βλέπουμε, δεν μειονεκτούν σε τίποτα» είπε.

Από την εμπειρία που είχε όλα αυτά τα χρόνια, ανέφερε «αυτό που θέλω να τους μεταφέρω είναι ότι ποτέ δεν μπορούν να αφήσουν κανένα να τους πει ότι δεν μπορούν. Εχω αποδείξει και μέσα από την πορεία μου και στον εαυτό μου και σε όλους όσοι είναι γύρω μου ότι τελικά γίνεται» είπε και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σίγουρα στήριξη, συνεχής προσπάθεια και σίγουρα να κυνηγάμε τα όνειρα μας για να ικανοποιούμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά να προσφέρουμε στους γύρω μας και στην κοινωνία με το ταλέντο και το χάρισμα που μας έδωσε η φύση. Γιατί αυτό που πέτυχα είναι το ταλέντο που μου έδωσε η φύση και το αξιοποίησα με το καλύτερο τρόπο».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Καμαρλίνγκος καλωσόρισε την αθλήτρια με μία ανθοδέσμη και δήλωσε πως «σήμερα είμαστε περήφανοι που υποδεχόμαστε την Καρολίνα Πελενδρίτου η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό, μας έχει χαρίσει πάρα πολλές χαρές και συγκινήσεις. Είναι η αθλήτρια που παγκοσμίως υψώνει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και δείχνει ότι υπάρχουμε, είναι η αθλήτρια που δεν τα έβαλε κάτω, που προσπαθεί και αγωνίζεται επαγγελματικά και οι επιτυχίες της μας κάνουν όλους περήφανους».

Εμείς, συνέχισε «καλωσορίζουμε την Καρολίνα στην Κύπρο, την πατρίδα της που έχει δώσει τόσες μάχες γι’αυτήν και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα παρατήσει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται γιατί είναι άνθρωπος που αγωνίζεται και δεν τα παρατά εύκολα».

Η Κάλλη Χατζηιωσήφ Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού καλωσόρισε την Καρολίνα παραδίδοντας της ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο που απεικόνιζε κλάδο ελαίας, λέγοντας πως ο ΚΟΑ την καλωσορίζει, την ευχαριστεί και την τιμά με το ελάχιστο, αφού έχει κάνει την μικρή μας Κύπρο τεράστια και εξέφρασε ευχαριστίες για όλα όσα προσέφερε μέχρι σήμερα.

Πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια η Καρολίνα έχει χαράξει τη δική της ιστορία, μια ιστορία μοναδική για τον κυπριακό αθλητισμό και γι’αυτό την ευχαριστούμε και την τιμούμε. Το όνομα Καρολίνα Πελενδρίτου έχει γράψει πια ιστορία» και μπορεί να είναι περήφανη και για τον εαυτό της αλλά και γιατί έχει κάνει περήφανο ένα ολόκληρο έθνος να είναι περήφανο για αυτήν.

Ο κ. Καμαρλίνγκος ζήτησε από την Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ το κολυμβητήριο της Λεμεσού να πάρει το όνομα της Καρολίνα Πελενδρίτου.

Η κα. Χατζηιωσήφ απάντησε πως «έχουμε σειρά σκέψεων για το παραολυμπιακό κέντρο, για την επαγγελματική αποκατάσταση όλων των παιδιών αλλά και για την ενίσχυση των προγραμμάτων. Είναι όλα στο τραπέζι και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Σημειώνεται ότι η Αντωνία  Αντρέου, Λειτουργός στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έστεψε την αθλήτρια με δάφνινο στεφάνι.

Μεταξύ των προσώπων που υποδέχθηκαν την παραολυμπιονίκη στο αεροδρόμιο Λάρνακας ήταν η Κλέα Παπαέλληνα, η οποία διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑ και τώρα Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» και ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Αντρέας Ρουμπάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας
Νέες δηλώσεις Αταμάν για το θέμα με το πανό-«Θυμωμένη και η διοίκηση του Παναθηναϊκού»