«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»

Τοποθετήθηκε ο Απόλλωνας σε σχέση με τη μη διεξαγωγή του αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ, στο στάδιο Αλφαμέγα, την Κυριακή, αλλά και τη χρήση επικίνδυνων αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας, αναφέροντας ότι οι γαλάζιοι ήταν θεατές στα όσα συνέβησαν και δεν θα δεχθούν να τιμωρηθούν.

Σε δηλώσεις του στον Supersport Fm, το μέλος του Δ.Σ. του Απόλλωνα, Σωκράτης Έλληνας, ανέφερε αρχικά ότι «έχουμε κουραστεί όλοι. Να κάνουμε προγραμματισμό και να μην βλέπουμε ποδόσφαιρο. Όλοι περίμεναν αυτό το παιχνίδι, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες. Έχουμε κουραστεί, έχουμε βαρεθεί. Θέλουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο, τίποτε άλλο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει είπε πως «την τελευταία πενταετία ή δεκαετία, δεν υπάρχει άλλος αγώνας εκτός από το Απόλλων-ΑΕΛ που να καταλήγει μ’ αυτόν τον τρόπο. Ούτε καν το ΑΕΛ-Απόλλων. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα».

Για τη νομική πτυχή του θέματος, σημείωσε πως «δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα. Αναμένουμε τα έγγραφα της παραπομπής και θα τα μελετήσουμε. Εμείς ήμασταν θεατές. Ο Απόλλωνας χθες ήταν θεατής, τι άλλο μπορώ να πω γι’ αυτό το πράγμα. Η δική μας νομική προσπάθεια θα είναι ότι δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας σε εντός έδρας παιχνίδι του ενώ ήταν θεατής. Δεν ευθύνεται κανένας από την πλευρά του Απόλλωνα ή των οπαδών μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο Απόλλωνας».

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει εάν ο Απόλλωνας θα ζητήσει το παιχνίδι στα χαρτιά, λέγοντας ότι «περιμένουμε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Ο κανονισμός λέει πως αν ένας αγώνας δεν διεξάγεται εξ υπαιτιότητας μιας ομάδας, τότε χάνει τον αγώνα με 3-0. Αν δεν έχουν ευθύνη οι δύο ομάδες τότε επαναλαμβάνεται. Η έκθεση του διαιτητή και του παρατηρητή είναι που κρίνουν έναν αγώνα, αυτά παίζουν ρόλο».

Σε ότι αφορά στη χρήση πυρσών στην κερκίδα των γαλάζιων, είπε ότι «έχει γίνει μεγάλη αναφορά σ’ αυτό και το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Εφόσον ανακοινώνεται ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί και ανοίγουν οι θύρες, άντε να πούμε ότι οι φωτοβολίδες μπήκαν πριν ή μετά. Η προσπάθεια εξομοίωσης ρίχνει λάδι στη φωτιά. Έκανε αναφορά και η ΑΕΛ σ’ αυτό, θεωρώ ότι ήταν άστοχη. Δεν μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε τρόπο με την αναβολή του αγώνα. Ήταν επίσης άστοχο που άνοιξαν ταυτόχρονα όλες οι θύρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν