Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από Μακάμπι, αλλά κέρδισε το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χθες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελευταίο αγώνα του Τουρνουά Μπάσκετ «Νεόφυτος Χανδριώτης», που διεξήχθη στο κλειστό «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» της Λευκωσίας.

Η ισραηλινή ομάδα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Νάαν των «πρασίνων» και να επικρατήσει με 88-75, σκορ του οποίο διαμορφώθηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Παρά την ήττα του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει του τουρνουά στη διαφορά πόντων καθώς υπήρξε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις τρεις ομάδες που συμμετείχαν. Η Μπάγερν είχε κερδίσει τη Μακάμπι στην πρεμιέρα του τουρνουά με 12 πόντους διαφορά (107-95), ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη δεύτερη ημέρα την Μπάγερν με 17 πόντους διαφορά (86-69) και η Μακάμπι επικράτησε του Παναθηναϊκού με 13 πόντους (88-75).

Στο χθεσινό παιγνίδι στο κατάμεστο για άλλη μια μέρα Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία, η Μακάμπι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να μειώνει, αλλά και να ισοφαρίζει το σκορ στην 3η περίοδο.

Ωστόσο, στην 4η περίοδο, οι Ισραηλινοί ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και κατάφεραν να επικρατήσουν με 13 πόντους.

Για τους νικητές, ο Σόρκιν με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολούθησε ο Γιοκουμπάιτις με 13 πόντους και 3 στα 3 τρίποντα. Από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Κέντρικ Νάαν, που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους εξαιτίας ενός μικρού μυϊκού σπασμού στη μέση, ξεχώρισε ο Λορένζο Μπράουν με 14 πόντους και 4 ασίστ, καθώς και ο Γιούρτσεβεν που είχε 12 πόντους.

Να σημειωθεί πως στην τελευταία περίοδο ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε από το παιγνίδι με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-47, 55-58, 75-88

Διαιτητές: Μπισουέλ, Νέντοβιτς, Κόλιενσιτς

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Σλούκας 5 (1), Οσμάν 8, Γκραντ 3, Ερνανγκόμεθ 2, Γιούρτσεβεν 12, Μπράουν 14 (1), Μωραΐτης, Σαμοντούροφ, Παπαπέτρου 9, Λεσόρ 11, Γκριγκόνις 8, Μήτογλου 3 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Όντεντ Κάτας): Λόιντ 2, Σόρκιν 18 (2), Ριβέρο 8, Ράντολφ 10 (1), Μπλατ 6 (2), Χοάρ 6, Σίμονς 4, Μένκο 9 (3), Μάγερ, Ρέιμαν, Κοέν 3 (1), Γιοκουμπάιτις 13 (3), Γκάμπριελ 7.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας