Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»

Το πανό που αναρτήθηκε χθες στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία «Πενήντα χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά» αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρέας Μουζουρίδης. Συμφωνεί παράλληλα με τη δήλωση του προπονητή της ομάδας του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα πρέπει να νικούν και λέει ότι ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους λαούς.

Ο κ. Μουζουρίδης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανάρτηση του Αταμάν, με την οποία αιτιολόγησε την αποβολή του από το χθεσινό αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά μπάσκετ «Νεόφυτος Χανδριώτης» με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ως αντίδραση στην ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο γήπεδο από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες δηλώσεις Αταμάν για το θέμα με το πανό-«Θυμωμένη και η διοίκηση του Παναθηναϊκού»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ, είπε πως το πανό που αναρτήθηκε στο πέταλο των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, δεν θεωρεί ότι στρεφόταν κατά του Τούρκου προπονητή και των Τούρκων καλαθοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας πως το μήνυμα του συγκεκριμένου πανό αγγίζει όλους τους Κύπριους και όλους τους Έλληνες και πως δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με την ουσία του μηνύματος.

«Το πανό είχε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των 50 χρόνων κατοχής το οποίο εκφράζει όλους μας. Τώρα αν ο αθλητισμός είναι ο σωστός χώρος έκφρασης αυτών των μηνυμάτων ή αν πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας, είναι θέμα προς συζήτηση», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε έμμεσα πως αποβλήθηκε για το πανό ο Αταμάν-Τι υποστηρίζει

Ωστόσο, ο κ. Μουζουρίδης είπε πως συμφωνεί με τη δήλωση του Εργκίν Αταμάν ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα πρέπει να νικούν. «Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους λαούς και ας μην ξεχνάνε επίσης το οικουμενικό μήνυμα του ολυμπισμού, το οποίο ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και πρέπει να διαφυλαχτεί από εμάς πρώτα, ότι ο αθλητισμός φέρνει την ειρήνη και φέρνει κοντά τους λαούς», είπε.

Απ΄εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος της ΚΟΚ είπε στο ΚΥΠΕ πως θα ήθελε να επικεντρωθεί στο γεγονός πως στη χώρα μας διεξήχθη ένα καλαθοσφαιρικό τουρνουά τριών ημερών με τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, τον οποίον ευχαρίστησε για την εδώ παρουσία του, όπως και των πολύ μεγάλων μπασκετικών συλλόγων της Μπάγερν Μονάχου και της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Το θέαμα παρακολούθησαν από κοντά περίπου 14 χιλιάδες φίλαθλοι τις τρεις ημέρες του τουρνουά, ήταν μεγάλη μας τιμή που ο Παναθηναϊκός τίμησε τη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη σε μια χρονική συγκυρία που συνέπεσε με την κατάκτηση του 7ου τροπαίου της Ευρωλίγκα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πανό στο Ελευθερία που έκανε... Τούρκο τον Αταμάν και έτρεξε στον διαιτητή για να αποβληθεί

Δειτε Επισης

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας