«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ

Το μήνυμα «στο Παρίσι μια ομάδα μια οικογένεια» επέλεξε για τον απολογισμό της για τα όσα συνέβησαν στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΚΕΠΕ η Κύπρος κατετάγη 73η από 170 χώρες. Όπως τόνισε στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τον επίσημο απολογισμό, ο Αρχηγός Αποστολής, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, η Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν.

«Στα μάτια όλων», είπε, «φαινόταν τεράστια λόγω της ομαδικότητας, της συνεργασίας, του υπέροχου οικογενειακού κλίματος, αλλά και του ταλέντου των τριών εκπροσώπων μας Καρολίνας Πελενδρίτου, Μαρίας Μάρκου και Βίκτωρα Πενταρά.

«Δεν είναι μόνο οι τελικοί και τα μετάλλια, αλλά όλα όσα έγιναν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας που ήταν ακόμη πιο όμορφα από όλα όσα έβλεπε ο κόσμος της Κύπρου μας και αυτό ήταν ακόμη πιο υπέροχο», σημείωσε.

Ο Αρχηγός Αποστολής θέλοντας να δώσει έμφαση στο οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε ανέφερε τα ονόματα όλων όσων ήταν στην αποστολή, παρόλο ότι λόγω διαφόρων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν στον απολογισμό ενώπιον επισήμων, φίλων και φυσικά των μέσων μαζικής ενημέρωσης που για ακόμη μια φορά τίμησαν την κυπριακή αποστολή, όπως αναφέρεται.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕ, Ανδρέας Καμαρλίγκος, υπογράμμισε με τη σειρά του τις αξίες του Παραολυμπισμού, συγχαίροντας όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή κάνοντας, παράλληλα, προσωπικές αναφορές στους τρεις αθλητές που με την εκεί παρουσία τους κατόρθωσαν να κάνουν όλη την Κύπρο περήφανη.

Ο κ. Καμαρλίγκος εξήρε τις προσπάθειες των αθλητών, προπονητών και συνοδών, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον ΚΟΑ, την Πολιτεία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα πρόσφεραν, αλλά και για την ανακοίνωση όσον αφορά στην εξίσωση Παραολυμπιονικών και Ολυμπιονικών.

Χαιρετισμούς έκαναν και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Δρ Μαρίνα Ιωάννου Κασάπη, καθώς και η λειτουργός του ΚΟΑ Αντιγόνη Τάμπα.

Στους παρευρισκόμενους και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μίλησαν και οι τρεις αθλητές της Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού και του Παραολυμπισμού στην κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 50 και 100 μέτρα πρόσθιο, αντίστοιχα. Ο Βίκτωρας Πενταράς με άλμα 5.88 κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος και η Μαρία Μάρκου κατετάγη 9η στον τελικό της Άρσης Βαρών σε πάγκο στην κατηγορία -61 κιλών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας