Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν

Η δράση στο Champions League συνεχίζεται με το... δεύτερο πιάτο του πλούσιου μενού της 1ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το - νέο - Champions League είναι κι επίσημα εδώ! Στην πρεμιέρα του, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τη δουλειά της απέναντι στη Στουτγκάρδη και η Λίβερπουλ έφυγε από το «Σαν Σίρο» με το «διπλό». Το πρόγραμμα του Champions League πάντως συνεχίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι θα βρει ξανά στον δρόμο της την Ίντερ σε ένα παιχνίδι που ξυπνά μνήμες από τον τελικό του 2023, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν θα «δοκιμαστεί» κόντρα στην... πρωτάρα Τζιρόνα.

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ

Δίχως αμφιβολία το ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι αυτό που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στη δεύτερη ημέρα της 1ης αγωνιστικής του Champions League. Οι Νερατζούρι άλλωστε... δεδομένα «διψούν» για μια άτυπη εκδίκηση μετά τον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης και το 1-0 από το γκολ του Ρόδρι. Οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά από εκείνο το παιχνίδι, όμως αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι αμφότερες παραμένουν... εθισμένες με την κορυφή. Η Σίτι του Γκουαρδιόλα δεν λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι και από τον Έρλινγκ Χάαλαντ να έχει κάνει τρομακτικό ξεκίνημα στη σεζόν ελπίζει πως θα κάνει ξανά δική της την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Από την άλλη, η Ίντερ προέρχεται από μια σεζόν στην οποία εντυπωσίασε στην Ιταλία αλλά αδίκησε τον εαυτό της στην Ευρώπη, αφού αποκλείστηκε νωρίς, στη φάση των «16», από το Champions League. Η ομάδα του Ιντσάγκι είναι εδώ και καιρό μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, ακριβώς όπως και η Μάντσεστερ Σίτι. Δύο πρωταθλήτριες στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Παρί Σεν Ζερμέν - Τζιρόνα

Μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια θα έχει και η «δοκιμασία» της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην... πρωτάρα Τζιρόνα. Στη μετά-Μπαπέ εποχή της, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δείχνει «φρέσκια», δεμένη και έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στη Γαλλία, με τους Μπαρκολά και Ντεμπελέ να κουβαλούν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά την ευθύνη στους ώμους τους μέχρι στιγμής. Η κλήρωση βέβαια δεν τής έκανε τη χάρη και την έφερε αντιμέτωπη με εξαιρετικές ομάδες όπως η Μπάγερν και η Άρσεναλ. Για αυτό και τα «δικά» της ματς, πρέπει να τα πάρει. Αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της απέναντι στην Τζιρόνα. Οι Καταλανοί πρωτοεμφανίζονται στη διοργάνωση και σίγουρα θα την προσεγγίσουν με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Κι αυτό μπορεί να τους καταστήσει επικίνδυνους, παρ'ότι μέχρι τώρα δεν δείχνουν ικανοί να φτάσουν τα περυσινά τους επίπεδα.

Μπριζ - Ντόρτμουντ

Η περυσινή φιναλίστ του Champions League, θα μπορούσε σε ένα... παράλληλο σύμπαν τώρα να μπαίνει στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια. Η Ντόρτμουντ πέρυσι ξεπέρασε τον εαυτό της στα «αστέρια», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει στόχο να το κάνει ξανά και φέτος. Με τον Νούρι Σαχίν στον πάγκο της προσπαθεί να εφεύρει τη νέα της έκδοση και να πραγματοποιήσει ξανά μια καλή πορεία. Πρώτη της αντίπαλος η Μπριζ του Χρήστου Τζόλη που ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, αλλά έχει βρει τα πατήματά της και σκοπεύει να βρεθεί στην πρώτη 24άδα του Champions League.

Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας του Κυριάκου Σαββίδη αποτέλεσε τη μεγάλη - ευχάριστη - έκπληξη των προκριματικών του Champions League και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τη League Phase της διοργάνωσης ως... αουτσάιντερ. Πλέον θα τεθεί αντιμέτωπη με ευρωπαϊκά θηρία, όμως απέναντί τους δεν έχει τίποτα να χάσει και έχει κάθε λόγο να κυνηγήσει την τύχη της. Ειδικά σε παιχνίδια κόντρα σε ομάδες όπως η Σέλτικ, που μπορεί να... σοκάρει πιο εύκολα. Βέβαια οι Κέλτες τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει το επίπεδο της Σκωτίας και διαθέτουν την ποιότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρουν από το να μπουν με το... δεξί στη διοργάνωση;

Μπολόνια - Σαχτάρ Ντόνετσκ

Πέρυσι έζησε μια σεζόν που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί. Το όνειρο του Champions League όμως έγινε πραγματικότητα και η Μπολόνια επέστρεψε στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Καλείται φυσικά να διαχειριστεί την αποχώρηση του Τιάγκο Μότα από τον πάγκο της αλλά και των Ζέρκζι και Καλαφιόρι, αλλά τα «αστέρια» σίγουρα αποτελούν στοίχημα για την ομάδα του Ιταλιάνο. Αν θέλει να έχει ελπίδες, θα πρέπει να βρει βαθμούς σε ματς όπως αυτό με τη Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις του πολέμου στο πετσί τους, αλλά έχουν το ταλέντο των δικών τους παιδιών και την... τεχνογνωσία στην Ευρώπη.

Σπάρτα Πράγας - Ζάλτσμπουργκ

Το νεανικό σύνολο του Πεπ Λάιντερς απέδειξε στα προκριματικά πως μπορεί να γίνει το αγαπημένο αουτσάιντερ αρκετών στο Champions League. Γεμάτοι με νεανικό ταλέντο οι Ταύροι θυμίζουν κάτι από... Λίβερπουλ του Κλοπ με το ποδόσφαιρό τους. Αυτό ακριβώς άλλωστε πρεσβεύει και ο προπονητής τους, που υπήρξε για χρόνια βοηθός του Γερμανού στους Ρεντς. Πρώτη τους αντίπαλος η Σπάρτα Πράγας που με την παρουσία της και μόνο στη League Phase έκανε την υπέρβαση και ευελπιστεί να χτίσει και στην Ευρώπη πάνω στο πολύ καλό αήττητο ξεκίνημά της τη φετινή σεζόν.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της 1ης αγωνιστικής του Champions League:

Μπολόνια - Σαχτάρ Ντόνετσκ 19:45

Σπάρτα Πράγας - Ζάλτσμπουργκ 19:45

Σέλτικ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 22:00

Μπριζ - Ντόρτμουντ 22:00

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ 22:00

Παρί Σεν Ζερμέν - Τζιρόνα 22:00

Δειτε Επισης

Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup