Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης

Την απόφαση του να διεκδικήσει τη συμμετοχή του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, ανακοίνωσε ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης της Κύπρου στην ιστιοπλοΐα Παύλος Κοντίδης.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Le Sundeck Robuchon της Μαρίνας Αγίας Νάπας το βράδυ της Τρίτης,  ο Παύλος Κοντίδης γιόρτασε το δεύτερο αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, προέβη σε αποτίμηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και γνωστοποίησε την απόφασή του να διεκδικήσει συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λος Άντζελες 2028».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Κοντίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τη στήριξη του κόσμου και της Πολιτείας, θα συνεχίσει τον αγώνα του. «Με υπομονή, επιμονή και ζήλο να κάνω την καθημερινότητα που χρειάζεται για να μπορώ να διεκδικήσω ακόμη ένα μετάλλιο, πρώτα ο Θεός να έχω την υγεία μου», είπε.

«Είναι δύσκολο αλλά αυτό που κάνω το αγαπώ και είναι το πιο σημαντικό από όλα. Ό,τι κάνουμε στη ζωή μας να το αγαπούμε και να το απολαμβάνουμε. Όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά για ό,τι κάνουμε» ανάφερε ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Εγώ είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που αυτό που επέλεξα να κάνω με γεμίζει. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα πολύ ξεχωριστό, νιώθεις ελεύθερος εκεί έξω», πρόσθεσε.

Απαντώντας το αν σκέφτηκε να σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως στις αρχές του χρόνου είχε κάνει μια συζήτηση με τον προπονητή του, γιατί κι αυτός ήθελε να ξέρει αν το έχει αποφασίσει ή όχι.

«Του είχα πει ότι εγώ σαν Παύλος έχω μέσα μου πρώτα από όλα τη δίψα και τη φωτιά, που ακόμη υπάρχει, και αγαπώ αυτό που κάνω. Αλλά θέλω να συνεχίσω αν μπορώ να διεκδικώ μετάλλια, να είμαι σε θέση σωματικά, νοητικά και με την υγεία μου να μπορώ να διεκδικώ μετάλλια. Αν βλέπω τον Παύλο να μην μπορεί να διεκδικήσει τις θέσεις που θέλει ο ίδιος, ίσως να ήθελα να σταματήσω. Είμαι της θεωρίας ότι πρέπει να σταματήσεις όσο είσαι ψηλά», τόνισε.

Παράλληλα, ο Παύλος Κοντίδης εξήγγειλε το πρόγραμμα #TowardsLosAngeles ως συνέχεια των προγραμμάτων #TowardsTokyo και #TowardsParis, μέσω των οποίων δινόταν βοήθεια σε άλλους αθλητές με σκοπό να μεγαλώσει η Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου. «Ακόμη και όταν σταματήσω είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω, να το κάνω έναν θεσμό που θα πηγαίνει μακροπρόθεσμα. Με το καλό να εντάξουμε και μία νέα κατηγορία, που θα είναι πιο νεαροί αθλητές. Γιατί είναι αυτές οι ηλικίες που όταν δεν έχεις επιτυχίες, δεν έχεις στήριξη», σημείωσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο όνειρό του για περαιτέρω διάδοση της ιστιοπλοΐας, σημειώνοντας ότι το όνειρό του είναι να γεμίσει τις θάλασσες της Κύπρου με πανιά και πως είναι σίγουρος πως θα το κάνει πράξη.

Στη συνέχεια, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης, αφού  ευχαρίστησε τη Μαρίνα Αγίας Νάπας και το LE SUNDECK ROBUCHON για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, τίμησε τους χορηγούς και υποστηρικτές που βρίσκονται στο πλευρό του, παραδίδοντας τους αγαλματίδιο που απεικόνισε τη στιγμή της απονομής και τις πραγματικές διαστάσεις του αργυρού μεταλλίου που πήρε στο Παρίσι. Δίπλα στον 34χρονο βρίσκονται ως Super Grand Sponsor η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η VITA Group και η Hartmann Holdings LTD.

Όπως αναφέρεται σε άλλο Δελτίο Τύπου, κατά την εκδήλωση, ο CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας Σταύρος Καραμοντάνης αφού συνεχάρη θερμά τον Παύλο για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε πως «αυτή η εξαιρετική επιτυχία όχι μόνο εδραιώνει τη θέση του στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, αλλά επίσης αποτελεί παράδειγμα του πνεύματος αποφασιστικότητας, επιμονής και αριστείας που εκτιμούμε βαθιά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας».

Για τον κ. Καραμοντάνη η συνεργασία της Μαρίνας Αγίας Νάπας με τον Παύλο Κοντίδη «είναι απόδειξη της κοινής μας δέσμευσης να κατακτήσουμε την κορυφή της διεθνούς επιτυχίας» ενώ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

«Είμαστε περήφανοι που τον υποστηρίξαμε σε αυτό το αξιόλογο και μοναδικό ταξίδι διάκρισης, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, καθώς επιδιώκουμε πολλά ακόμη ιστιοπλοϊκά ταξίδια μαζί», κατέληξε ο CEO του Ομίλου Καραμοντάνη.

Δειτε Επισης

Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»