Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την επίσημη έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  Γιάννης Ιωάννου σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, στην παρουσία της Αντιπροέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Η 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στις 23-30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΚΟΑ, ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι «η εκστρατεία #BeActive για το 2024 παραμένει πιστή στην αποστολή της, προωθώντας τη συμμετοχή όλων σε κάθε είδος αθλητικής δραστηριότητας, τη φυσική δραστηριότητα ως μέσο για μια υγιή ζωή, καθώς και τις ολυμπιακές αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο σεβασμός, η συμπερίληψη και η αλληλεγγύη» και πρόσθεσε πως «η εκστρατεία δίνει έμφαση στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιωσιμότητα, με πράσινες δράσεις, που αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να προστατεύει το περιβάλλον, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να φροντίσουν τόσο την υγεία τους όσο και τη φύση».

Όπως είπε, σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο έχουν κινηθεί και οι 164 φορείς που συμμετέχουν ως κύριοι διοργανωτές. «Μέσα από τις 546 δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν δωρεάν περίπου 140,000 συμπολίτες μας», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο οποίος ευχαρίστησε και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη συνεργασία, καθώς φέτος «100 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων θα αναλάβουν σημαντικές πρωτοβουλίες, κινητοποιώντας τη νέα γενιά να αγκαλιάσει τον αθλητισμό και να λάβει ενεργό μέρος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού».

Η Δια Βίου Πρέσβειρα του #BeActive και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ επισήμανε ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο που η 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive εστιάζει τις δράσεις της στην καλλιέργεια των ολυμπιακών αρχών και αξιών. Γιατί απλά η καλλιέργεια αυτών των αξιών αποτελεί βασικό πυλώνα ποιότητας κάθε σύγχρονης, υγιούς και ωφέλιμης κοινωνίας». Οπως συμπλήρωσε, «50 οι δράσεις μας το 2014, 530 καινοτόμες, πρωτότυπες και πολυπληθείς οι δράσεις που καταμέτρησε η περσινή καθόλα επιτυχημένη 9η #BeActive χρονιά του 2023. Είναι πασιφανής ο άθλος. #BeActive σήμερα, αύριο και πάντα».  

Ο ΚΟΑ ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας #BeActive στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση, με την Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου να έχει την ευθύνη. Η Εβδομάδα περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων που καλύπτουν κάθε ηλικιακή ομάδα και επίπεδο φυσικής κατάστασης. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ.

O KOA κατά τη διάσκεψη εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, CYTAVISION, ALPHA ΚΥΠΡΟΥ, OMEGA CHANNEL και CABLENET SPORTS.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ