Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε τρία άτομα που συνελήφθησαν φέτος για φερόμενο σχέδιο εκβιασμού με στόχο την οικογένεια του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο βασικός ύποπτος, ένας 53χρονος από την πόλη Βούπερταλ της δυτικής Γερμανίας, φέρεται να απείλησε να δημοσιεύσει ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ζητώντας 15 εκατομμύρια ευρώ από την οικογένεια Σουμάχερ.

Οι εικόνες αυτές φέρεται να περιλαμβάνουν στιγμιότυπα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή πριν και μετά το ατύχημα στο σκι που είχε το 2013 στις γαλλικές Άλπεις, το οποίο του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Υπενθυμίζεται πως, ο Σουμάχερ, 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε.

Οι φωτογραφίες με τις οποίες εκβιαζόταν η οικογένεια του Σουμάχερ

Οι φωτογραφίες φέρεται να προήλθαν από έναν άλλο 53χρονο άνδρα, από την πόλη Βιλφράτ της δυτικής Γερμανίας, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας για την οικογένεια Σουμάχερ μέχρι το 2021. Ο ίδιος φέρεται να πούλησε το υλικό για ένα «πενταψήφιο» ποσό και αντιμετωπίζει σοβαρή ποινή φυλάκισης με κατηγορίες για συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο βασικός ύποπτος τηλεφώνησε αρκετές φορές σε έναν υπάλληλο της οικογένειας Σουμάχερ τον περασμένο Ιούνιο, ζητώντας τα χρήματα. Ο άνδρας φέρεται να απείλησε να διαρρεύσει τις εικόνες στο λεγόμενο «dark web» αν δεν πληρωνόταν.

Ο βασικός ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού, με τη μέγιστη ποινή να φτάνει τα 15 χρόνια φυλάκισης, αν και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η ποινή ενδέχεται να μειωθεί, καθώς η απειλή δεν υλοποιήθηκε.

Ο 30χρονος γιος του βασικού υπόπτου κατηγορείται για συνέργεια στον εκβιασμό, καθώς ο πατέρας του τού ζήτησε να δημιουργήσει μια μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση email. Αυτή χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν στην οικογένεια Σουμάχερ δείγματα του υλικού του εκβιασμού, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η οικογένεια ειδοποίησε τις αρχές στην Ελβετία, όπου ο Σουμάχερ λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι του από το 2013. Οι ελβετικές αρχές εντόπισαν το σχέδιο στη Γερμανία μέσω του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιήθηκε για τις κλήσεις.

Πηγή: news247.gr

Δειτε Επισης

Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Aνόρθωση και Παρνασσός διεκδικούν το Σούπερ Καπ στο Χάντμπολ Ανδρών
Αποκλεισμός με ανατροπή στον 1ο γύρο του Τόκιο για τον Έλληνα τενίστα, που ένιωσε αδιαθεσία στο 2ο σετ
Κατηγορίες κατά τριών ατόμων για το σχέδιο εκβιασμού με φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το ατύχημα
Σάρωσε στην εκλογική συνέλευση της ΚΟΕ ο Γεώργιος Χρυσοστόμου-Εξελέγη Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά
Κίρστι Κόβεντρι: Ποια είναι η 41χρονη Ολυμπιονίκης που ετοιμάζεται να γίνει Πρόεδρος της ΔΟΕ
Δηλώσεις Αταμάν για το πανό στην Κύπρο-«Μεγάλωσα με τις αρχές του Ατατούρκ»
Η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις Αρχές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Στο Βελιγράδι η Ομόνοια για τον επαναληπτικό του CEV Champions League Ανδρών
Σταθερά 12ος ο Τσιτσιπάς-Απώλεσε 8 θέσεις η Σάκκαρη