Στον αέρα του Μουντιάλ Συλλόγων 2028

Χωρίς χρήματα και χορηγούς, δίχως επιβεβαιωμένα γήπεδα και με ένα ολοένα και πιο εξαντλητικό ημερολόγιο, τα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, με τη συμμετοχή 32 ομάδων, προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, βρίσκεται στον...αέρα.

Προχθές (24/9) έληξαν οι προθεσμίες υποβολής «προσφορών» για τηλεοπτικά δικαιώματα στον μισό κόσμο, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Κανείς δεν εμφανίστηκε.

Η κλήρωση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο και ο κίνδυνος να φτάσει ο Τζιάνι Ινφαντίνο σαν γυμνός βασιλιάς είναι μεγάλος, αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dell Sport».

Η FIFA περίμενε να κερδίσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια, διπλάσια από τα 2 δισεκατομμύρια δαπάνες που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός. Η Apple κάθισε να διαπραγματευτεί με βάση το ένα δισεκατομμύριο και τα μέρη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Έτσι, το βλέμμα της FIFA στρέφεται προς στην περιοχή του Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, και στη Ζυρίχη ελπίζουν ότι μπορεί από εκεί να υπάρξει ενδιαφέρον και για την διοργάνωση των συλλόγων

Η FIFA γνωρίζει επίσης, ότι με αυτό το εξαντλητικό ημερολόγια, για να πείσει τους συλλόγους, θα χρειαστεί να τους...καλύψει με χρυσάφι. «Ένας από τους αγώνες μας αξίζει είκοσι εκατομμύρια, η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρη τη διοργάνωση», είπε ο Κάρλο Αντσελότι στην ιταλική εφημερίδα «Giornale» στις αρχές Ιουνίου. Και στη συνέχεια, πρόσθεσε επιτακτικά: «Η FIFA θα το ξεχάσει, παίκτες και σύλλογοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το τουρνουά».

Ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης βλέποντας τη φασαρία που είχε προκληθεί, στη συνέχεια το διόρθωσε επικαλούμενος μια παρεξήγηση με τον Ιταλό δημοσιογράφο, αλλά η ουσία παραμένει.

Οι σύλλογοι περιμένουν να μάθουν πόσα θα τους προσφέρει η FIFA και αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο δεν χτυπάει.

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμπέσει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών (12 Ιουνίου-5 Ιουλίου) και το «Χρυσό Κύπελλο» της Concacaf (14 Ιουνίου-7 Ιουλίου) και θα διεξαχθεί με ανοιχτή την αγορά και γύρω στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης των συμβολαίων των παικτών.

Έπειτα, υπάρχουν τα συνδικάτα: η Αγγλία και η Γαλλία ξεκίνησαν μια δικαστική μάχη την οποία στη συνέχεια ανέλαβε η Fifpro, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών, η οποία έκανε αγωγή κατά της FIFA τον Ιούνιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στον αέρα του Μουντιάλ Συλλόγων 2028
Απαντά στην Πάφο ο ΑΠΟΕΛ-«Προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ ευνοήθηκε»
Φωνάζει για τη διαιτησία του Super Cup η Πάφος-Ζητά ξένους διαιτητές
Ανερχόμενο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης ο γιος του Μαρσέλο, Έντσο Άλβες
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Europa League μετά την πρεμιέρα
Ο 16χρονος Πόρτερ έγραψε ιστορία με την φανέλα της Άρσεναλ
«Πρέπει να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να κάνω την αυτοκριτική μου»
Δεν ικανοποίησε τον Μπέλετς η εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Super Cup-«Δεν ήμασταν τόσο καλοί»
O Κιλιάν Εμπαπέ έγινε επίσημα ιδιοκτήτης της Καέν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που κατεδαφίζουν εμβληματικό στάδιο της Μαλαισίας