Παρίσι 2024: Το μέλλον ανήκει στον Βίκτωρα Πενταρά

Το μέλλον ανήκει στον Βίκτωρα Πενταρά και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ). 

Όπως αναφέρει η ΚΕΠΕ, το Εθνικό Στάδιο Γαλλίας, στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες είχε έντονη κυπριακή παρουσία, λόγω του Βίκτωρα Πενταρά. Ο αθλητής του στίβου, ήταν εκεί, ήταν στον τελικό του άλματος εις μήκος και είναι πλέον 7ος Παραολυμπιονίκης γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία στο ογκώδες βιβλίο του αθλητισμού και των επιτυχιών της Κύπρου, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Κύπρος στον αθλητισμό είναι τεράστια, σημειώνεται. 

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, στα πρώτα τρία άλματα ο Βίκτωρας Πενταράς κατάφερε να προσγειωθεί στα 5.88, που ήταν και η καλύτερη του επίδοση, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές και να πιάσει τον πρώτο στόχο που ήταν να μπει στην οχτάδα και κατ´επέκταση τον τελικό, ώστε να συνεχίσει για ένα καλύτερο πλασάρισμα. 

Ο Κύπριος παραολυμπιονίκης δεν κατάφερε στα τρία εναπομείναντα άλματα να πετύχει αυτό που αναζητούσε . Έμεινε πίσω από το προσωπικό του ρεκόρ κατά δέκα εκατοστά , έχοντας ως καλύτερο άλμα το 5.88, που ήταν όμως αρκετό να τον στέψει 7ο Παραολυμπιονίκη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕ,  Ανδρέας Καμαρλιγκος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά του δίκτυα ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας που συμμετέχουν στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού».

«Οι αθλητές μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι η δύναμη της ψυχής και η αφοσίωση στο στόχο ξεπερνούν κάθε εμπόδιο. Με τη συμμετοχή τους, όχι μόνο μας εμπνέουν, αλλά και μας θυμίζουν ότι ο αθλητισμός ενώνει, στηρίζει και δίνει φωνή σε όσους παλεύουν για τα όνειρά τους. Στηρίζουμε όλους τους παραθλητές μας που αγωνίζονται με θάρρος και πάθος. Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε υπερήφανους και που μας δίνετε το παράδειγμα για το τι σημαίνει πραγματική δύναμη και θέληση», πρόσθεσε.

Εκ μέρους της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της ευχαρίστησε την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, την Αντιπρόεδρο του ΚΟΑ, Κάλλη Χατζιωσήφ, και το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ, Κωνσταντίνα Παφίτη, για την παρουσία τους στο Παρίσι και την ολόθερμη στήριξή τους στους Κύπριους αθλητές.

«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε και βλέπουμε εδώ στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού. Τα γήπεδα είναι όλα γεμάτα και ο κόσμος αποθεώνει τους παραθλητές για τις υπερανθρωπες προσπάθειες τους», κατέληξε. 

Την προσπάθεια του Βίκτωρα Πενταρά, στο  Stade de France παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος  της ΚΕΠΕ Ανδρέας Καμαρλίγκος, ο Αρχηγός Αποστολής Ανδρέας Θεοφυλάκτου, ο Βοηθός Αρχηγός Σάββας Λακερίδης και άλλα μέλη της κυπριακής αποστολής. 

Εξάλλου ο ΚΟΑ, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, συγχαίρει τον Βίκτωρα Πεντάρα για τη μεγάλη προσπάθειά του στον τελικό του άλματος εις μήκος (κατηγορία Τ37), στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». 

"Με καλύτερο άλμα στα 5.88μ. ο 24χρονος παραθλητής του στίβου κατέλαβε την 7η θέση, στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες! Πολλά μπράβο στον 7ο Παραολυμπιονίκη Βίκτωρα Πενταρά και τον προπονητή του Ηλία Αγαπίου», αναφέρει ο ΚΟΑ.

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του