Έξαλλος ο Κοντίδης με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας-Έστειλε επιστολή και επιφυλάσσει τα δικαιώματά του

Επιστολή δυσαρέσκειας προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ) Γιάννο Φωτίου, για τη μη συμπερίληψη στη συνεδρία του ΔΣ της εκπροσώπησης της ΚΙΟ στις εκλογές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, απέστειλε ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Στην επιστολή του, ο Παύλος Κοντίδης αναφέρει αρχικά επιθυμεί να μεταφέρει και γραπτώς τις απόψεις του, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στις 27/8/2024 και της άρνησής του κ. Φωτίου να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ το θέμα της εκπροσώπησης της στις εκλογές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25/9/2024.

«Διάβασα το Καταστατικό της ΚΙΟ και σύμφωνα με το άρθρο 7(γ) «Η Ομοσπονδία εκπροσωπείται σε όλες τις διεθνείς σχέσεις της στην World Sailing, Eurosaf και σε άλλες σχετικές ομοσπονδίες ως επίσης σε άλλους οργανισμούς, καθώς επίσης στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και ενώπιον οιονδήποτε άλλων οργάνων και/ή αρχών, από τον Πρόεδρο της ή τον Αντιπρόεδρο της ή το Γραμματέα της ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από το Διοικητικό Συμβούλιο για το σκοπό αυτό», αναφέρει ο Κοντίδης στην επιστολή.

Στη συνέχεια, αναφέρει πως αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να συμπεριλάβει ο κ. Φωτίου σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ και την εκπροσώπηση της ΚΙΟ στις πιο πάνω αναφερόμενες εκλογές της ΚΟΕ ώστε να αποφασιστεί αν την ΚΙΟ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος ή ο Γραμματέας της ή άλλο πρόσωπο. «Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα θεωρηθεί ως αντικαταστατική και ως εκ τούτου θα είναι άκυρη με ορατό τον κίνδυνο ακύρωσης των εκλογών της ΚΟΕ», σημειώνει.

Ο Παύλος Κοντίδης προσθέτει στην επιστολή πως μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την εκπροσώπηση της ΚΙΟ στις πιο πάνω αναφερόμενες εκλογές της ΚΟΕ, από τον Πρόεδρο της ΚΙΟ αλλά και από τον ίδιο. Ως εκ τούτου, επισημαίνει ο Παύλος Κοντίδης, θα πρέπει το θέμα να τεθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τη σχετική ενημέρωση προς την ΚΟΕ και να κληθούν τα μέλη να ψηφίσουν ποιος από τους δύο μας ή και από άλλους ενδεχόμενους ενδιαφερόμενους, επιθυμούν να εκπροσωπήσει την ΚΙΟ στις πιο πάνω αναφερόμενες εκλογές της ΚΟΕ.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Παρισιού αναφέρει ότι η εν λόγω ψηφοφορία θα πρέπει να είναι μυστική για ευνόητους λόγους και προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

«Καταληκτικά εκφράζω την δυσαρέσκειά μου για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκα επίσημα για την άρνησή σας να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ το πιο πάνω θέμα και αναγκάστηκα να το πληροφορηθώ από τρίτους», αναφέρει και εκφράζει τέλος την ελπίδα όπως ο Πρόεδρος θα αναθεωρήσει την απόφασή του να μη θέσει το πιο πάνω θέμα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ και θα αποδεχθεί τις πιο πάνω απόψεις του.

Καταλήγοντας, ο Κοντίδης ζητά όπως η επιστολή κοινοποιηθεί και προς τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΙΟ, και αναφέρει πως επιφυλάσσει πλήρως όλα τα δικαιώματά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας