Στη Λιθουανία για ένα νέο ξεκίνημα η Εθνική Κύπρου-Ξεκάθαρος ο στόχος παικτών και προπονητή

Με πρωινή προπόνηση στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην Κύπρο η Εθνική μας ομάδα, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Λιθουανία, την Παρασκευή στις 19:00. Τηλεοπτική μετάδοση από το ΡΙΚ. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόβλημα. 

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, η αποστολή της Εθνικής μας θα αναχωρήσει για το Κάουνας και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για τον αγώνα της Παρασκευής με προπόνηση την Πέμπτη το απόγευμα. 

Ο αγώνας Λιθουανία - Κύπρος για την πρώτη αγωνιστική του Nations League θα γίνει στο Στάδιο «Dariaus ir Girėno», στο Κάουνας. Λόγω του ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η UEFA αποφάσισε να μην γίνουν σε αυτό το στάδιο οι προπονήσεις των δύο ομάδων την παραμονή του αγώνα.

Έτσι, η τελευταία προπόνηση της Εθνικής μας θα γίνει στο γήπεδο της FA Zalgiris και θα αρχίσει στις 18:30. Θα προηγηθεί στις 18:00 η συνέντευξη τύπου του προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. 

Στην αποστολή για τη Λιθουανία βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

Κωστάκης Αρτυματάς, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Γιάννης Σατσιάς,  Δημήτρης Δημητρίου, Ντανίλο Σπόλιαριτς, Γιώργος Μαλεκκίδης, Άντερσον Κορρέια, Ανδρέας Κατσαντώνης, Ανδρόνικος Κακουλλής, Νικόλας Παναγιώτου, Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης, Λοϊζος Λοϊζου, Μάριος Ηλία, Νεόφυτος Μιχαήλ, Ιωάννης Πίττας, Μαρίνος Τζιωνής, Αντρέας Καρώ, Έκτωρ Κυπριανού, Στέλιος Ανδρέου, Νικόλας Ιωάννου, Ζοέλ Μολ, Αλεξάντερ Γκόγκιτς και Γρηγόρης Κάστανος.
Τον αγώνα με τη Λιθουανία, θα ακολουθήσει για την Εθνική μας εντός έδρας αγώνας με το Κόσοβο τη Δευτέρα στις 19:00 στο ΑΕΚ Αρένα. 

Σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Πίττας, ανέφερε πως, «θεωρώ πως ήρθε η στιγμή σαν Εθνική να παλέψουμε για κάτι παραπάνω, να διεκδικήσουμε κάτι στο Nations League. Αρχίζουμε με τη Λιθουανία, ομάδα την οποία έχουμε νικήσει πρόσφατα και ακολουθεί το Κόσοβο στην έδρα μας. Ελπίζω να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια και να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Όλοι όσοι βρισκόμαστε στην Εθνική κουραστήκαμε να λέμε τα ίδια και τα ίδια και να μην έχουμε αποτελέσματα».

«Είμαστε μια Εθνική η οποία αξίζει περισσότερα. Πολλοί από εμάς τους ποδοσφαιριστές αδικούμε τους εαυτούς μας. Ήρθε η στιγμή να πιστέψουμε ότι μπορούμε για κάτι καλύτερο. Είναι κρίμα να ερχόμαστε εδώ στην Εθνική και να μην καταφέρνουμε κάτι. Είναι το πιο σπουδαίο πράγμα να παίζεις για τη χώρα σου και είναι η ώρα να δείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να δείξουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και να ανεβάσουμε επίπεδο την Εθνική μας», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος