Συνεχίζεται το Game of Thrones στην Ανόρθωση-Το παρασκήνιο πίσω από τις παραιτήσεις

Η εσωστρέφεια καλά κρατεί στην Ανόρθωση, τουλάχιστον τα τελευταία 16 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2008, όταν η ομάδα προκρίθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, στα γνωστά και ως «Νοεμβριανά, κατά τα οποία έφυγαν από την Ανόρθωση ο τότε Πρόεδρος Ανδρέας Παντελή και ο προπονητής της ομάδας Τιμούρ Κετσπάγια, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ακολουθούσε μια περίοδος 16 ετών, κατά την οποία η ομάδα της Αμμοχώστου θα βρισκόταν συνεχώς σε ένα φαύλο κύκλο αντιπαραθέσεων και ατέρμονης εσωστρέφειας, με τον ένα να θέλει να διώξει τον άλλο για να γίνει «βεζίρης στη θέση του βεζίρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκύπτουν εξελίξεις στην Ανόρθωση-Πρόθεση παραίτησης από το Δ.Σ του Σωματείου

Από το 2008 μέχρι σήμερα, από την προεδρία πέρασαν δεκατρία πρόσωπα, οι οποίοι με εξαίρεση την κατάκτηση του κυπέλλου το 2021 και κατ’ επέκταση την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Conference League, δεν οδήγησαν την ομάδα σε οποιεσδήποτε άλλες επιτυχίες, με τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά να εντείνονται συνεχώς.

Τα τελευταία γεγονότα, τα οποία σημειώθηκαν με την παραίτηση του Δ.Σ. του Σωματείου, αποτελούν η κορύφωση του προβλήματος, οι ρίζες του οποίου είναι τόσο μεγάλες, που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν μπορεί κάποιος να τις ξεριζώσει, αλλά κανένας δεν θέλει να το πράξει.

Η παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, όπως λένε κύκλοι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, είναι άμεσα συνυφασμένη με την άφιξη του Πέτρου Δημητρίου στα γραφεία της ομάδας, για τον οποίο άναψε το πράσινο φως ο πρόεδρος του Σωματείου, παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν από κάποια μέλη του Συμβουλίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν μετά την συνάντηση που είχαν τα μέλη της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι ευνοούν την παρουσία του Πέτρου Δημητρίου στα διοικητικά της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο κ. Δημητρίου, παρουσιάζεται ως αντιπρόσωπος των Ρώσων επενδυτών που ενδιαφέρονται για την ομάδα της Αμμοχώστου, ωστόσο μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι φιλολογικό, αφού δεν έχει υπογραφεί συμφωνία εμπιστευτικότητας, ώστε να μην διαρρέονται προς τα έξω οποιεσδήποτε πληροφορίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο το ποια θα είναι κι αν θα υπάρξει τελικά κατάληξη με τους Ρώσους επενδυτές.

Από πλευράς του συμβουλίου, πέραν του Προέδρου του Σωματείου, πρόθεση εξόδου εξέφρασαν οι Αντώνης Χειλιμίντρης και Γιώργος Βούβακος που απαρτίζουν την επιτροπή διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από την άλλη, Μάριος Παπαγιώργης και Σταύρος Παπαγεωργίου συνεχίζουν στην εταιρεία, καθότι σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα μείνει ακέφαλη, κάτι που θα επηρεάσει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Σημειώνεται πάντως, ότι σε χθεσινές του τοποθετήσεις, ο Πέτρος Δημητρίου υποστηρίζει από την πλευρά του πως η διοίκηση τους πρότεινε να αναλάβουν, παρουσιάζοντας το πλάνο λειτουργίας με τους οργανωμένους οπαδούς και διερωτήθηκε γιατί παραιτήθηκαν, ενώ αποκάλυψε ότι αποσύρεται οριστικά το ενδιαφέρον των Ρώσων επενδυτών.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά το κεφάλαιο Μαρίνος Μήτρου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που πάλεψε σκληρά για πάρα πολλά χρόνια ώστε να ορθοποδήσει η ομάδα, επιβεβαιώνεται ότι έδωσε παραίτηση και μάλιστα δύο φορές, όμως δεν έγιναν αποδεχτές, ωστόσο μετά τις εξελίξεις που προκύπτουν είναι άγνωστη η επόμενη μέρα του στο Σύλλογο.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος