Στο Paris La Defense Arena για τα 100μ. πρόσθιο η Πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνίζεται σήμερα στα 100 μέτρα πρόσθιο, στην κατηγορία SB11 στο Paris La Défense Arena.

Τα προκριματικά θα πραγματοποιηθούν το πρωί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί ο τελικός. Στο αγώνισμα λαμβάνουν μέρος 11 αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν οι 8 ταχύτεροι χρόνοι. Η Καρολίνα θα αγωνιστεί στην 1η προκριματική σειρά και ο αγώνας θα αρχίσει στις 10:19 τοπική ώρα (11:19 ώρα Κύπρου). Ο τελικός είναι ορισμένος για τις 18:24 τοπική ώρα (19:24 ώρα Κύπρου) .

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο κατέχει από τις 23 Απριλίου 2024, στην πόλη Funchal της Πορτογαλίας, η Lukianenko Daria από την Ρωσία με χρόνο 1:17.65, ενώ το Παραολυμπιακό ρεκόρ κατέχει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, στο Τόκιο, με χρόνο 1:19.78 η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Η Lukianenko Daria θα τρέξει στη δεύτερη προκριματική σειρά και συμμετέχει στην Παραολυμπιάδα ως «ουδέτερη»

Η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία εδώ και 1 χρόνο επιλέγηκε από την Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αθλητών και η οποία ήταν η σημαιοφόρους της Κύπρου στην Τελετή Έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο.

Τα τέσσερα από τα επτά Παραολυμπιακά της μετάλλια ήταν στα 100μ. πρόσθιο, καθώς είχε κατακτήσει και Αργυρό στο Λονδίνο το 2012. Στη μοναδική Παραολυμπιάδα που δεν ανέβηκε στο βάθρο ήταν στο Ρίο το 2016, όταν τερμάτισε στην 4η θέση.

Πέραν της Καρολίνας Πελενδρίτου και της Ρωσίδας αθλήτριας, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της νικήτριας στα 50μ. ελεύθερο Ma Jia από την Κίνα, της συμπατριώτισσάς της Zhang Xiaotong και της Βρετανίδας Humphrey Scarlett. Από αυτές, στην προκριματική σειρά της Πελενδρίτου, στην οποία υπάρχουν πέντε συμμετοχές, βρίσκεται μονάχα η Xiaotong.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι