BINTEO: Ενημέρωσαν τους Παραολυμπιονίκες για τις εξαγγελίες Προέδρου ΚΟΑ και Υφ. Πρόνοιας

Για την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη περί εξίσωσης των αθλητών/τριών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων μίλησαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννου, μετά την επίσκεψή τους στο Παραολυμπιακό Χωριό και τη συνάντησή τους με την Καρολίνα Πελενδρίτου, την Μαρία Μάρκου και τον Βίκτωρα Πενταρά, χθες την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού είπε πως «ήταν πολύ συγκινητική η εξαγγελία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξίσωση των αθλητών/τριών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Είναι και κάποιες πρόσθετες ενέργειες που συζητήσαμε και συναποφασίσαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις οποίες θα ανακοινώσουμε σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στις 16 του μήνα», είπε.

«Να είναι σίγουροι ότι ο αθλητισμός της Κύπρου κάνει βήματα προς τα εμπρός. Θα προχωρήσουμε στην ανέγερση παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου και κλειστού αθλητικού κέντρου. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης είναι συνεχείς και άοκνες και όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τα χέρια για να πάρουμε τον αθλητισμό της Κύπρου ακόμη πιο μπροστά», πρόσθεσε ο Γιάννης Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες προς τους τρεις εκπροσώπους της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χαρακτηρίζοντάς τους «πραγματικούς πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και στη ζωή και στις πισίνες και στους στίβους», αλλά και «σε όλη την ομάδα για την προσπάθεια που καταβάλλει για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η παρουσία μας στο Παρίσι».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου τόνισε ότι «η εξίσωση Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών είναι μία κίνηση που η Κυβέρνηση μελετούσε από την πρώτη στιγμή και ήταν μία ευκαιρία να ανακοινωθεί συμβολικά από τον χώρο αυτό, το Παραολυμπιακό Χωριό, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επικός διάλογος Γιαννόπουλου-Λαρεντζάκη στα social media: «Θα πάμε στα επείγοντα από δάγκωμα κόμπρας»
Euroleague: Παρί και Αρμάνι Μιλάνο ανοίγουν την αυλαία της 30ης αγωνιστικής
Τίμπεργουλβς-Πέισερς: Αποβλήθηκαν Γκομπέρ και Νέμπχαρντ στην ίδια φάση (vid)
Τσιτσιπάς: Στη δύσκολη πλευρά του ταμπλό
Ο απολογισμός των κυπριακών συμμετοχών στο 24ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων
Έμεινε στη 10αδα ο Τσιτσιπάς-Εκτός Top 50 η Σάκκαρη
Οι Θάντερ άλωσαν το Μιλγουόκι-Πέτυχε triple-double ο Γιάννης
Χρυσό μετάλλιο για τον Γιάννη Κυριαζή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων
F1-Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων
Έξι μετάλλια για την Κύπρο στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Ειδικούς Ολυμπιακούς