Στο Porte de La Chapelle Arena η Μαρία Μάρκου

Ολοκληρώνεται σήμερα, στο Porte de La Chapelle Arena, με την Μαρία Μάρκου, στο αγώνισμα της άρσης βαρών σε πάγκο στην κατηγορία -61 κιλά, η αγωνιστική παρουσία της Κύπρου στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, «Παρίσι 2024».

Η αθλήτρια του Δημήτρη Ιωαννίδη συμμετέχει για δεύτερη συνεχή φορά σε Παραολυμπιάδα. Προηγήθηκε η συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όπου η Μαρία σήκωσε την Κύπρο ψηλά κατακτώντας την 7η θέση στην κατηγορία των 67 κιλών.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 13:35 ώρα Γαλλίας (14:35 ώρα Κύπρου) και θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο προπονητής της Μαρίας, Δημήτρης Ιωαννίδης επεσήμανε, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ότι η Μαρία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό ώστε να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ, η Μαρία Μάρκου είπε και αυτή από την πλευρά της ότι θα προσπαθήσει να δώσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον καλύτερό της εαυτό.

Αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια, και αν αυτά περιλαμβάνουν και τους Παραολυμπιακούς του 2028 στο Λος Άντζελες, η Κύπρια Παραολυμπιονίκης είπε ότι η θέληση και η αγάπη της για τον πρωταθλητισμό δεν σταματάει στο Παρίσι, «αλλά η αδρεναλίνη και η φλόγα που υπάρχουν μέσα μου με ωθούν ώστε να συνεχίσω να παλεύω και για την επόμενη Παραολυμπιάδα».

«Καθόλου παράξενο όμως να υπάρξουν διάφορες εκπλήξεις και αλλαγές. Μέσα από την άρση βαρών και τον αθλητισμό γενικότερα έχω μάθει ότι δεν υπάρχουν όρια όταν υπάρχει η πίστη, η επιμονή και το πάθος. Ελπίζω η συμμετοχή μου να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις», πρόσθεσε.

Η Μαρία Μάρκου ζήτησε, παράλληλα, από τον κόσμο να αγκαλιάσει το Παραολυμπιακό κίνημα και με την αγάπη και τη στήριξή του να τους ωθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ
Ήττα για Βουλιαγμένη και ΠΑΟΚ σε αγώνες για το Champions League
Ο Τζόκοβιτς έγραψε το 2-0 της Σερβίας επί της Ελλάδας στο World Group 1 του Davis Cup
Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε για 4η σερί φορά την pole position στο Μπακού
Δεύτερος ο Καραλής, τρίτος ο Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League