Η Τσέλσι θα πληρώνει τον Στέρλινγκ για να αγωνίζεται στην Άρσεναλ

Οι σχέση μεταξύ του Ραχίμ Στέρλινγκ και της Τσέλσι είχαν διαρραγεί και δεν ήταν μυστικό, πόσο μάλλον μετά την κίνηση των Λονδρέζων να θέσουν εκτός ομάδας τον Άγγλο εξτρέμ.

Οι "μπλε" ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν αρκετά τις οικονομικές τους απαιτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να παραχωρήσουν τον Στέρλινγκ. Βέβαια, όσο περνούσαν οι μέρες και πλησίαζε η ημερομηνία για το κλείσιμο των μεταγραφών άλλο τόσο αυξανόταν η πίεση για μία άμεση μετακίνηση του παίκτη.

Το αιφνιδιαστικό για πολλούς deal με την Άρσεναλ όμως δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Τσέλσι δεν είχε μεγάλους ενδοιασμούς να ενισχύσει μία ανταγωνίστρια ομάδα προκειμένου να έρθει το αντίο με τον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τοντ Μπόελι φοβούμενος μήπως οι διαπραγματεύσεις με την Άρσεναλ δεν ευδοκιμήσουν επέλεξε να αποδεχτεί μία απρόσμενη συμφωνία. Με βάση αυτή, η Τσέλσι θα πληρώνει παραπάνω από το μισό συμβόλαιό του παίκτη για όσο ισχύει ο δανεισμός του στους "κανονιέρηδες".

Το ποσό που υπολογίζεται πως θα καταβάλλει η ομάδα στον Στέρλινγκ ανέρχεται προσεγγιστικά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο παίκτης θα αγωνίζεται για λογαριασμό της αντίπαλης ομάδας του Λονδίνου.

Παρά ταύτα, πέρα από την ανάγκη για αποσυμφόρηση του ρόστερ και την διασφάλιση θετικού κλίματος εντός αποδυτηρίων, η Τσέλσι χρειαζόταν σε σημαντικό βαθμό να καλύψει και τον αρνητικό της προϋπολογισμό προκειμένου να βρίσκεται μακριά από τον κίνδυνο τιμωρίας από το Financial Fair Play.

Όπως γίνεται κατανοητό, ακόμα και η μείωση των απολαβών ενός παίκτη που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή ήταν το προτιμότερο σενάριο ασχέτως αν με αυτό τον τρόπο παρουσιάστηκε στον Μικέλ Αρτέτα μία ευκαιρία για μία από τις μεγαλύτερες "ληστείες" των τελευταίων ετών.

Δειτε Επισης

Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ
Φούντωσαν οι φήμες για επανασύνδεση της Γουάντα Νάρα με τον Μάουρο Ικάρντι
H ΟΥΕΦΑ απειλεί με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της την Αγγλία αν ο Στάρμερ παρέμβει στο ποδόσφαιρο