Σβήνει η φλόγα των Παραολυμπιακών με την τελετή λήξης στο Stade de France

Με την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή ολοκληρώνονται οι Ολυμπιακές διοργανώσεις για το 2024 και παίρνει τη σκυτάλη το Λος Άντζελες. Η τελετή στο «Stade de France» θα πραγματοποιηθεί από τις 21:30 έως τις 23:45 (ώρα Κύπρου), μπροστά σε περίπου 60.000 θεατές και προορίζεται να τιμήσει τους περίπου 5.000 παρααθλητές και το περιβάλλον τους, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα περιλαμβάνει μια ώρα τελετουργικού, θα ακολουθήσουν «καλλιτεχνικές δημιουργίες», συμπεριλαμβανομένων «χορογραφικών αποσπασμάτων».

Η παράδοση μεταξύ Παρισιού και Λος Άντζελες, της επόμενης διοργανώτριας πόλης, θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή Αμερικανών αθλητών και καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου του Αλι Στρόκερ, ηθοποιού και τραγουδιστή σε αναπηρικό καροτσάκι που θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο, σύμφωνα με το LA-2028.

Η φλόγα στον Κήπο του Κεραμεικού θα σβήσει και μετά «θα είναι ένα πάρτι», σύμφωνα με τον Τομά Ζολί. Το Stade de France θα μετατραπεί σε μια γιγάντια πίστα για μια ώρα μουσικής παράστασης, γύρω από το θέμα «Το Παρίσι είναι ένα πάρτι», με ηλεκτρικό τόνο.

Ανακοινώθηκαν 24 DJs που ενσαρκώνουν διαφορετικές γενιές και τάσεις της Γαλλίας. Το τέμπο θα οριστεί από ένα  «ποτ πουρί» του Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος στα 76 του ενσαρκώνει την κηδεμονική φιγούρα του είδους. Αυτή η «γέφυρα μεταξύ των γενεών» θα αποτελέσει «την τελευταία καρτ ποστάλ που εστάλη από το Παρίσι».

Σημαιοφόρος της Κύπρου στην τελετή λήξης θα είναι η αθλήτρια της Άρσης Βαρών Μαρία Μάρκου. Στην τελετή θα συμμετάσχει ο ίδιος αριθμός ατόμων όπως και στην Τελετή Έναρξης, δηλαδή επτά άτομα, τα οποία θα είναι εκτός από τη Μαρία Μάρκου και τον Αρχηγό Αποστολής, ο Βοηθός Αρχηγός, Σάββας Λακερίδης, ο αθλητής Βίκτωρας Πενταράς, οι προπονητές, Ηλίας Αγαπίου και Δημήτρης Ιωαννίδης και η σύνοδος Χριστίνα Καλλή.

Ο τελικός απολογισμός της Κύπρου στους Παραολυμπιακούς περιλαμβάνει ένα αργυρό, ένα χάλκινο, μια 7η και μια 9η θέση.

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας