Έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ ο 16χρονος Ενγκουμόα

Ο Ρίο Ενγκουμόα είναι άγνωστος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά οι ειδικοί του αθλήματος στην Αγγλία επιμένουν πως σε λίγα χρόνια όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα μιλά γι' αυτόν.

Ο 16χρονος ακραίος επιθετικός ανήκε στην Τσέλσι, αλλά το περασμένο καλοκαίρι η Λίβερπουλ κατάφερε να τον «κλέψει» και να τον εντάξει στις ακαδημίες της.

Σήμερα ο νεαρός Αγγλος έγραψε ιστορία για τους «κόκκινους», καθώς ήταν στην αρχική ενδεκάδα στην αναμέτρηση με την Ακρινγκτον για τον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, καθώς σε ηλικία 16 ετών και 135 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται με τη φανέλα της φημισμένης ομάδας στη διοργάνωση. Ο Ενγκουμόα έως τώρα είχε συμμετοχές στις ομάδες των ακαδημιών και ο Αρνε Σλοτ, που πιστεύει στο ταλέντο του, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο «Ανφιλντ».

Ο Ενγκουμόα ξεπέρασε τον Χάρβεϊ Έλιοτ που τη σεζόν 2019-20 είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών αλλά 171 ημερών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξέφυγε η κατάσταση-Οπαδοί απειλούν να σκοτώσουν το αγέννητο παιδί του Χάβερτς για ένα πέναλτι
Απείλησαν την έγκυο γυναίκα ποδοσφαιριστή-Αιτία ένα χαμένο πέναλτι
Γουόκερ: «Έχει ήδη συζητήσει με τον Ιμπραΐμοβιτς για πιθανή μεταγραφή του στη Μίλαν»
Σήκωσε το League Cup από την άσπρη βούλα η Μπενφίκα
Έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ ο 16χρονος Ενγκουμόα
Χάμες Ροντρίγκες: Πολύ κοντά στην μεξικανική Λεόν ο Κολομβιανός σούπερ σταρ
Παίκτης της Premier League συνελήφθη εν ώρα προπόνησης μπροστά στους συμπαίκτες του
Βινίσιους: Σκέφτεται να αγοράσει ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Πορτογαλία
Ο Νεϊμάρ εισέπραξε 1,1 εκ. ευρώ για κάθε επαφή με την μπάλα το 2024
Κύπελλο Αγγλίας: Πρόκριση με σούπερ ανατροπή για την Άστον Βίλα, 2-1 την Γουέστ Χαμ