Australian Open: Εύκολες προκρίσεις για Γκοφ και Σβιτολίνα

Στον δεύτερο γύρο του Australian Open θα βρίσκονται οι Κόκο Γκοφ και Ελίνα Σβιτολίνα, μετά τις επικρατήσεις τους χωρίς να χάσουν σετ απέναντι σε Σοφία Κενίν και Σοράνα Κιρστέα αντίστοιχα.

Πρώτη από τις δύο «σφράγισε» το εισιτήριο η Κόκο Γκοφ με το 6-3, 6-3 κόντρα στη Σοφία Κενίν εντός μία ώρας και 21 λεπτών. Η Αμερικανίδα, αν και δεν έπιασε υψηλά στάνταρ στον ματς, μπόρεσε με αποτελεσματικότητα στα χτυπήματά της να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Βέβαια, για ακόμη ένα ματς η Νο.3 στον κόσμο αν και με ποσοστό 70% στο σερβίς υπέπεσε σε αρκετά διπλά λάθη (9). Όμως, όσον αφορά το παιχνίδι, η 20χρονη τενίστρια με τρία breaks και πέντε στα έξι σωσμένα break points έβαλε δύσκολα στην συμπατριώτισσά της για να πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη και την πρόκριση.

Στο δεύτερο γύρο η Κόκο Γκοφ θ' αντιμετωπίσει τη Ζοντί Μπουράζ, η οποία στον πρώτο γύρο πήρε τη νίκη επί της Λιόλια Ζανζάν με 6-2, 6-4.

Λίγο αργότερα από τη κάτοχο του US Open το 2023, η Ελίνα Σβιτολίνα έπαιρνε κι αυτή το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο νικώντας την Σοράνα Κιρστέα με 6-4, 6-4.

Σε αντίθεση με την Γκοφ που ήταν πιο κυριαρχική, η Σβιτολίνα ήταν αρκετά κυνική και συνάμα αποτελεσματική στο παιχνίδι της. Εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες ευκαιρίες για break που της εμφανίστηκαν και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε μία φορά το... σπάσιμο στο σερβίς της πήρε τη νίκη δίχως να χάσει σετ.

Η επόμενη αντίπαλος για την Νο.29 του κόσμου θα είναι η νικήτρια του αγώνα Μπεϊλέκ - Ντολχάιντ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τορούν, με άλμα στα 8,03 μ.
Ο απίθανος ύψους 1.88μ. ΜακΚλάνγκ έκανε το 3-peat στον διαγωνισμό καρφωμάτων με ασύλληπτες πτήσεις
Κύργιος για την τιμωρία στον Σίνερ: Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο τένις
Ο Γιανικ Σίνερ, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις τιμωρήθηκε με αποκλεισμό λόγω υπόθεσης ντόπινγκ
All-Star Game 2025: Η ομάδα του Κρις Μάλιν πήρε το Rising Stars και θα παίξει στο Final-4 της Κυριακής
Παφιακός κατά ΚΟΠΕ: «Εκτυλίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου μπροστά στα μάτια μας»
Ο Πύρρος Δήμας στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΚΟΕ
Στη φυλακή ο εκβιαστής του Michael Schumacher-Γιατί ζητούσε 15 εκατ. ευρώ από την οικογένειά του
Η τρομερή Τενερίφη πέταξε την Μπαρτσελόνα εκτός ημιτελικών Κυπέλλου Ισπανίας
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Χάποελ Ιερουσαλήμ και στέφθηκε Κυπελλούχος Ισραήλ