ΑΕΚ: Η προετοιμασία για Τούμπα και οι δύο θέσεις που φαίνονται «ανοικτές»

Την ώρα που η κλεψύδρα της μεταγραφικής περιόδου αδειάζει, καθώς το «παράθυρο» κλείνει την Παρασκευή και μένει να φανεί που θα κάτσει η μπίλια με την προσθήκη ενός αριστερού μπακ, η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει από χθες την προετοιμασία της για το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2/2, 19:30). Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό, όπως και όλα όσα απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα απαιτητικό πρόγραμμα έξι αγώνων καθώς μέσα σε αυτούς υπάρχουν και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη και Αστέρα Τρίπολης, συν τα δύο κεκλεισμένων των θυρών με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο. Και η ΑΕΚ για να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή ενόψει των play off θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή σε αυτά τα έξι ματς. Τη δεδομένη στιγμή στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ενόψει Τούμπας, φαίνεται πως είναι δύο οι θέσεις που λογίζονται ως «ανοικτές» για το αρχικό σχήμα.

Μία στον άξονα μεταξύ Περέιρα και Λιούμπισιτς και αυτή στη δεξιά πλευρά όπου ο Ελίασον, έχοντας επανέλθει στη δράση στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, μπορεί να διεκδικεί την παρουσία του στην ενδεκάδα με την άλλη επιλογή να είναι ο Λαμέλα. Ενδεχομένως να είναι «ανοικτή» και η θέση στο «έξι» με Γιόνσον και Σιμάνσκι διαθέσιμους, αν και ο Δανός χαφ τελευταία επιλέγεται στην ενδεκάδα, με τον Πολωνό να λειτουργεί ως back up για την άμυνα.

Από εκεί και πέρα δεδομένη είναι η επιστροφή του Ρότα που εξέτισε την περασμένη αγωνιστική με τον Έλληνα διεθνή μπακ να αναμένεται να επανέλθει στο δεξί άκρο της άμυνας, η οποία λογικά δεν θα έχει άλλες αλλαγές με τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και τον Στρακόσα στην εστία. Ο Πινέδα έχει... καπαρωμένη τη θέση του στη μεσαία γραμμή, ο Μαρσιάλ έχει πάντα τον πρώτο λόγο για το αριστερό «φτερό» μεσοεπιθετικά, όπως και ο Λιβάι για την κορυφή της επίθεσης. Αυτή είναι μια πρώτη πιθανή προσέγγιση καθώς απομένουν αρκετές προπονήσεις, στις οποίες ο Ματίας Αλμέιδα θα καταστρώσει και θα οριστικοποιήσει τα πλάνα του για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δειτε Επισης

Ολυμπιακός: Και όμως ο Ροντινέι σε μία κακή του βραδιά είχε συμβολή και στα 2 γκολ των Πειραιωτών με τη Μπόντο (vids)
Ακριβότερος παίκτης της Σούπερ Λίγκας ο Μουζακίτης, ακολουθούν Κωστούλας και Ιωαννίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Το γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι εκτός περιοχής στην Ελλάδα
«Δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε συναισθήματα, μοιράζομαι την εμπειρία μου γιατί θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά»
Γαλανόλευκο «αμόκ» για τα εισιτήρια με Σκωτία-Έφυγαν πάνω από 15.000 σε δύο ώρες
H χειρονομία του Κεν στον Μλαντένοβιτς μετά την αποβολή του στη Φλωρεντία
Τι είπε ο Λουτσέσκου στους παίκτες του: «Αδειάστε το μυαλό σας και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί!»
ΑΕΚ: Στην εθνική Μαυριτανίας ο Κοϊτά
Με συνταγή ΟΑΚΑ για το «όνειρο» στη Φλωρεντία ο Παναθηναϊκός
Βρέθηκε νεκρός στα 47 του ο πρώην τερματοφύλακας, Ράντισα Ίλιτς