Μια σεζόν που καταρρέει για τον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε εκτός συνέχειας στο Κύπελλο, σε μια σεζόν που εξελίσσεται «εφιαλτικά», με μοναδικό ρεαλιστικό στόχο πλέον τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η πραγματικότητα για τον ΑΠΟΕΛ είναι αμείλικτη. Η πορεία στο πρωτάθλημα εξελίσσεται σε απογοητευτική διαδρομή, με τη διαφορά από την κορυφή να έχει εκτοξευθεί στο -14 και τις ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου να έχουν εξανεμιστεί πολύ πριν την τελική ευθεία. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο απλώς επιβεβαίωσε το μέγεθος της αποτυχίας. Η σεζόν που ξεκίνησε με φιλοδοξίες και προσδοκίες έχει ήδη εκτροχιαστεί, αφήνοντας πίσω της προβληματισμό και απογοήτευση.

Η ήττα από την Πάφο στο Κύπελλο ήρθε με τρόπο που μεγέθυνε την αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας. Η ομάδα πάλεψε, αλλά πλήρωσε λάθη και αστοχίες που σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται. Το πέναλτι του Κιντιγιά, η αποτυχία του Αμπάγκνα από την άσπρη βούλα και η ατυχία στη διαδικασία των πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, όμως η ουσία είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αποδείξει πως έχει τη δυναμική να παραμείνει στο κυνήγι των στόχων του.

Η ευθύνη βαραίνει, αναπόφευκτα, και τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση, με την ομάδα να δείχνει ότι στερείται χαρακτήρα και συνέπειας στα κρίσιμα παιχνίδια. Η επιλογή του δεν ήταν αβάσιμη – το βιογραφικό και η εμπειρία του επέτρεπαν στον ΑΠΟΕΛ να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Ωστόσο, η πορεία της ομάδας μαρτυρά πως η θεωρία δεν μεταφράστηκε σε πράξη.

Και τώρα τι; Ο στόχος του πρωταθλήματος έχει χαθεί, το Κύπελλο επίσης, και το μόνο ρεαλιστικό κίνητρο που απομένει είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή, η απόσταση από την ΑΕΚ Λάρνακας είναι στους έξι βαθμούς – όχι απαγορευτική, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει πείσει πως μπορεί να ανταποκριθεί στα απαιτητικά παιχνίδια.

Το κλίμα είναι βαρύ. Η απογοήτευση είναι διάχυτη, όχι μόνο εντός ομάδας, αλλά και στις τάξεις των φιλάθλων, που βλέπουν μια σεζόν να γλιστρά μέσα από τα χέρια της ομάδας τους χωρίς δυνατότητα αντίδρασης. Το ερώτημα είναι αν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα είναι αρκετές για να αποτρέψουν την κατάσταση.

Πηγή: Gazetta

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την ημέρα της κλήρωσης για τα ημιτελικά κυπέλλου η ΚΟΠ-Ορίστηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
«Έβρισε δύο φορές ο Φωτίου, είναι ανεπίτρεπτο»
Καζάνι που βράζει ο Απόλλωνας με Φωτίου-Προβαίνουν σε καταγγελία για φερόμενη εξύβριση φιλάθλου
Νέα διοργάνωση, νέος προπονητής, νέες φιλοδοξίες-Αρχίζει προετοιμασία η Εθνική Κύπρου
Κούρσα για δύο η υπόθεση τίτλος στην Cyprus League by Stoiximan
Έμειναν στην ισοπαλία και έκαναν ελάχιστο βήμα μπροστά Ομόνοια και ΑΕΚ
Επικράτησε του Απόλλωνα και έφυγε με το διπλό από τη Λεμεσό η Πάφος FC
Βαθμούς και τέρματα μοιράστηκαν Εθνικός-Σαλαμίνα έπειτα από το ισόπαλο 1-1
Το κάλεσμα της ΑΕΛ στον κόσμο της για τον αγώνα Futsal με την Ομόνοια-«Ξανά ραντεβού με την ιστορία»
Ομόνοια-Άρης και Apollon Ladies-Lakatamia FC στην προτελευταία αγωνιστική