Γερές βάσεις πρόκρισης της Κύπρου στο Davis Cup μετά το 2-0 της πρώτης μέρας

Γερές βάσεις πρόκρισης έθεσε η εθνική ομάδα, μετά το 2 - 0 της πρώτης μέρας, στο πλαίσιο των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου αναφέρει ότι πριν τους αγώνες ο στόχος ήταν να μείνει ανοικτή η υπόθεση πρόκριση μέχρι το τέλος, δηλαδή, αν χρειαζόταν να φτάσει μέχρι το πέμπτο παιγνίδι, κάτι που μεταφραζόταν σε τουλάχιστον μία νίκη την πρώτη μέρα και τελικά αυτή ήρθε, πανηγυρίστηκε δεόντως, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε και μια δεύτερη που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα της συνάντησης Κύπρος-Ταϊλάνδη.

Ο Μενέλαος Ευσταθίου και ο Στυλιανός Χριστοδούλου εξέπληξαν τόσο τους φίλους, αλλά κυρίως τους αντιπάλους τους, με τον τρόπο που κέρδισαν τους αγώνες απέναντι με αντισφαιριστές, με καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους αφού ο Μενέλαος Ευσταθίου κέρδισε τον Maximus Jones με 2-1 (2-6, 6-3, 6-2) και Στυλιανός Χριστοδούλου κέρδισε τον Kasidit Shamrez με 2-1 (1-6, 6-0, 6-4).

Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ, Δημήτρης Λεοντής, δήλωσε πανευτυχής για την εικόνα της ομάδας, λέγοντας  ότι «όλα τα παιδιά έχουν γίνει ένα και αγωνίζονται με αυταπάρνηση, όλοι χαίρονται τις νίκες, όλοι στεναχωριούνται στις ήττες».

«Τα δίνουν όλα, και στο γήπεδο βγαίνει ότι εκπροσωπούν κάτι παραπάνω από τους εαυτούς τους. Καλώ το φίλαθλο κοινό της αντισφαίρισης να έρθει να στηρίξει την ομάδα. Δυστυχώς οι θέσεις στις κερκίδες θα αποδειχτούν λίγες», είπε.

Για το θέμα της αυριανής προσέλευσης του κοινού, η ΟΑΚ ενημερώνει ότι σε περίπτωση που υπάρχει πληρότητα στις κερκίδες δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους του ομίλου σε επιπρόσθετα άτομα.

Οι αυριανές αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 11:00, με τη διεξαγωγή του Διπλού. Για την Κύπρο θα αγωνιστούν στο Διπλό οι Ελευθέριος Νέος και Σέργης Κυρατζής.

Ακόμη και αν η Κύπρος κερδίσει τον τρίτο αγώνα, θα διεξαχθεί και τέταρτη αναμέτρηση στην οποία σε περίπτωση ισοπαλίας 1-1 το τρίτο σετ θα παιχτεί με τη μορφή τάι-μπρέικ.

Πέμπτος αγώνας θα διεξαχθεί μόνο στην περίπτωση που η αναμέτρηση οδηγηθεί σε ισοπαλία 2-2 ή στην περίπτωση που τα αποφασίσουν οι δύο προπονητές ακόμη και αν ο νικητής έχει ήδη κριθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκτός All Star Game ο Γιάννης-Τραυματίστηκε στη γάμπα
Σε διεθνείς αγώνες στίβου συμμετείχαν Φωτοπούλου και Γεωργίου
Καταρρίφθηκαν δύο παγκύπρια ρεκόρ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Κ20
Τραγωδία στην Ιρλανδία-Νεκρός 28χρονος μποξέρ μετά από χτύπημα σε αγώνα τίτλου
Ο Ριβς ντύθηκε... ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς μαζί σκοράροντας 45 πόντους
Ο Ντέιβις τραυματίστηκε χωρίς να έχει επαφή με αντίπαλο στο ντεμπούτο του με τους Μάβερικς
Νίκη για τον Κεραυνό στο τελευταίο παιχνίδι για τη 17η αγωνιστική της 1ης φάσης
EuroLeague: Ο Φουρνιέ ξέρανε την Μπαρτσελόνα και κράτησε πρώτο και με διαφορά τον Ολυμπιακό
Ανακοινώθηκαν τα ρόστερ των τριών ομάδων του All-Star Game 2025
Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες ψηλοί που δίνουν «μάχη» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός (vids)