Οι Όλμο και Τόρες λύγισαν την Λας Πάλμας και επανέφεραν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή

Μόνο λίγες ώρες έμεινε μακριά από την κορυφή η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο εκτός έδρας ματς με την Λας Πάλμας έχοντας χάσει την πρωτιά, έπειτα από την εκτός έδρας επιτυχία της Ατλέτικο απέναντι στην Βαλένθια (3-0), όμως το φινάλε την βρήκε ξανά χαμογελαστή.

Και αυτό γιατί επιβλήθηκε 2-0 με τα γκολ των Ντάνι Όλμο και Φεράν Τόρες στο δεύτερο μέρος, με τους μπλαουγκράνα να πανηγυρίζουν το βράδυ του Σαββάτου την πέμπτη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα και να συνεχίζουν να κρατούν εκείνοι τα γκέμια στη μάχη του τίτλου.

Το πρώτο μέρος βρήκε τους Καταλανούς να λειτουργούν σε χαμηλές στροφές (0.29-0.48 τα xgoals), με τον Φλικ να προχωράει ωστόσο στο 46′ στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στο χορτάρι τον Ντάνι Όλμο και να δικαιώνεται πολύ γρήγορα.

Και αυτό γιατί ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων έπειτα από εξαιρετικό service του συμπαίκτη του στην ρόχα, Γιαμάλ (13η ασίστ στο πρωτάθλημα), και αφού “άδειασε” μαεστρικά έναν αντίπαλό του, άφησε άγαλμα τον Σίλεσεν, εξαπολύοντας έναν κεραυνό που έστειλε πρώτα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα (0-1 με το 6ο φετινό γκολ του στην La Liga).

Στη συνέχεια οι μπλαουγκράνα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και απείλησαν και με δεύτερο γκολ, για να καρδιοχτυπήσουν ωστόσο λίγο μετά από το 80ο λεπτό, όταν η Λας Πάλμας ζήτησε -ορθώς- πέναλτι για χέρι στη μεγάλη περιοχή, με την “Μπάρτσα” να σώζεται όμως αφού στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Μουνιόθ.

Στις καθυστερήσεις του ματς προστέθηκε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Ραφίνια να τροφοδοτεί το Φεράν Τόρες και εκείνον να σκοράρει με άπιαστο σουτ από πλάγια θέση, για να γράψει το 2-0 και να σφραγίσει με εντυπωσιακό τρόπο την επιστροφή της ομάδας του στην πρώτη θέση.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Απών από την κηδεία Ντιόγκο Ζότα ο Κριστιάνο Ρονάλτο-Ποιος ο λόγος
ΒΙΝΤΕΟ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε το παιδί-θαύμα από την Παραγουάη
«Χαλάει του Ιγκαμάνε στη Λιλ, έξτρα πίεση στη Ρέιντζερς να πουλήσει τον Ντέσερς»
Τελευταίο αντίο στο Ζότα με δάκρυα και σιωπή-Ο σπαραγμός της γυναίκας του πάνω από το φέρετρο του
Απογοητευμένοι παίκτες της Μπαρτσελόνα για την ανατροπή στην υπόθεση του Νίκο Γουίλιαμς
Πέδρο Νέτο και Τσέλσι τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα
Σπουδαία κίνηση από τη Λίβερπουλ-Τηρεί κανονικά το συμβόλαιο του Ζότα, στηρίζει την οικογένειά του
LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα-Τραγική φιγούρα η σύζυγός του
Η Τσέλσι στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με 2-1 επί της Παλμέιρας
EURO 2025 γυναικών: Πρεμιέρα με νίκες για Γερμανία και Σουηδία