Ο Μεσούτ Οζίλ μπαίνει στο κόμμα του Ερντογάν-Εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή του ΑΚP

Ο Μεσούτ Οζίλ, ο πρώην μέσος της Εθνικής Γερμανίας με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο μπαίνοντας στην πολιτική και συγκεκριμένα στο κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο 36χρονος πρώην αστέρας μεγάλων ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Άρσεναλ, εξελέγη την Κυριακή στην εκτελεστική επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ή AKP, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος στην Άγκυρα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του για τον Τούρκο πρόεδρο, για τον οποίον έχει εκφραστεί κατά καιρούς με θετικά σχόλια. Ο Οζίλ προστίθεται σε μια λίστα με διασημότητες που έχει στρατολογήσει ο Ερντογάν, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την απήχηση του κόμματός του. Σημειώνεται πως ο πρώην αμυντικός της Άστον Βίλα, Αλπάι Οζαλάν, είναι βουλευτής του AKP.

Ο Οζίλ που έχει γεννηθεί στο Γκελσενκίρχεν, στη δυτική Γερμανία και είναι μετανάστης τρίτης γενιάς, θεωρούνταν κάποτε σύμβολο της πολυπολιτισμικής ιστορίας επιτυχίας της Γερμανίας, ωστόσο η σχέση του με τη χώρα επιδεινώθηκε αφού πόζαρε για μια φωτογραφία με τον Ερντογάν το 2018, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις εν μέσω τεταμένων τουρκο-γερμανικών σχέσεων.

Λίγο αργότερα, αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο, διαμαρτυρόμενος για ρατσιστική μεταχείριση από τη γερμανική ομοσπονδία, τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης το 2019 ο Οζίλ παντρεύτηκε μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να είναι μάρτυρας στην τελετή, γεγονός που είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις στην Γερμανία.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ολυμπιακός: Ο μεταγραφικός αστερίσκος για Κορέα και ο προσανατολισμός του παίκτη (vid)
Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Πάρτι με 5άρα στη Μολδαβία η Νορβηγία, με το δεξί Τσεχία και Ουαλία
Τελειώνει από τη Γιουβέντους ο Μότα, προ των πυλών ο Τούντορ
Το νέο συμβόλαιο του Χάαλαντ με τη Σίτι ήταν... δήλωση-«Προφανώς και δεν φοβάμαι τις 115 κατηγορίες»!
Ριμπερί για τη Χρυσή Μπάλα του 2013-«Θα παραμείνει για πάντα μια αδικία, είχα κάνει την τέλεια χρονιά»
Με το δεξί μπήκαν στα προκριματικά του World Cup Αγγλία, Πολωνία, Φινλανδία, Βοσνία και Λετονία
Χάρι Κέιν για τη Xρυσή Μπάλα: «Στην Τότεναμ δεν θα μπορούσα να την κατακτήσω, φέτος μπορώ»
Νεϊμάρ: Αποκάλυψη πως αρνήθηκε πρόταση 100 εκατ. ευρώ της Ρεάλ για χάρη της Μπαρτσελόνα
Ήρωας της Βραζιλίας ξανά ο Βινίσιους-Νικητήριο γκολ στο 99′ και μισό βήμα μακριά από το Μουντιάλ
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εμπαπέ κατάφερε να εκνευρίσει τον Λούκα Μόντριτς