ΒΙΝΤΕΟ: Έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στον τοίχο ο Λάντο Νόρις

Ο Λάντο Νόρις έχασε τον έλεγχο της McLaren MCL39 στο γρήγορο εσάκι των στροφών 5-6 του σιρκουί της Τζέντα και κατέληξε στον τοίχο, βάζοντας πρόωρο τέλος στην προσπάθειά του στην 3η περίοδο των δοκιμών κατάταξης.

Το γεγονός αυτό τον άφησε στη 10η θέση της εκκίνησης του αυριανού (20/4, 20:00) αγώνα, καθώς ο Νόρις για δεύτερο διαδοχικό αγώνα έχασε κρίσιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι οι δυσκολίες του στη διαχείριση και στη ρύθμιση της MCL39 τον έχουν αφήσει με ελλιπή αυτοπεποίθηση. Και το αποψινό του ατύχημα στη Τζέντα δεν έκανε και πολλά για να συμβάλλει στην αυτοπεποίθησή του.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων στη Τζέντα ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, είπε ότι ο Νόρις είναι καλά μετά την πρόσκρουση: “Είπε στη ραδιοεπικοινωνία ότι είναι καλά, αλλά το αυτοκίνητο είναι λίγο τραυματισμένο”, δήλωσε ο Αμερικανός στο δίκτυο Sky Sports F1.

Και συνέχισε: “Θα το φτιάξουμε, και θα προσπαθήσουμε πάλι αύριο. Θα επικεντρωθούμε στον αγώνα, πιθανότατα θα περιλαμβάνει μία στάση στα πιτς, όμως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο εισόδου του οχήματος ασφαλείας οπότε θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ανέβει στην κατάταξη. Αναμφίβολα ήταν ταχύτερος από όσο δείχνει η θέση του”.

Ο Μπράουν κατέληξε λέγοντας πως ανυπομονεί για τη μονομαχία Φερστάπεν-Πιάστρι αύριο, μεταξύ των δύο οδηγών που θα βρεθούν στην πρώτη θέση της εκκίνησης.

“Ο ρυθμός αγώνα μας είναι καλός, αλλά η θέση στην πίστα θα είναι κρίσιμη. Και από την πρώτη σειρά, [ο Πιάστρι] έχει καλές ελπίδες, οπότε ανυπομονώ για μια σπουδαία μάχη”, τόνισε.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

F1: Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για τον Φερστάπεν και του χάρισαν τη νίκη στην Ίμολα
Άγγιξε τον τίτλο η ΑΕΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών επί του Κεραυνού
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 35χλμ. βάδην ο Στάνο
NASCAR Euro Series: Άλλη μία νίκη για τον Θωμά Κρασώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα του Τσουνόντα στην Ίμολα εκεί όπου σκοτώθηκε ο Σένα το 1994
«Υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Ζάλγκιρις ο Γκος»
Η εκδίκηση της Νέας Υόρκης, ένα ξέφρενο πάρτι και ο μεγάλος «εχθρός»
Με πολλές διακρίσεις επέστρεψε η κυπριακή ομάδα Fudokan Karate από την Πολωνία
Η BC Partners απέσυρε το ενδιαφέρον για την εξαγορά του 30% της Euroleague
Πέφτει η αυλαία των playouts στην Greek Basket League