ΤOP 10: Πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο

Ο "Ρεπόρτερ" ετοίμασε τη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2015. Τα πρωτεία κερδίζει η πυγμαχία, ενώ ακολουθούν οι μεγάλοι σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. 
 
 
1. ΦΛΟ’Ι’ΝΤ ΜΕ’Ι’ΓΟΥΕΔΕΡ
ΑΘΛΗΜΑ: ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 278
Στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για το 2015 φιγουράρει το όνομα του πυγμάχου Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στον «αγώνα του αιώνα». Ο Αμερικανός πυγμάχος πρόσθεσε τον τραπεζικό του λογαριασμό 300 εκ. δολάρια (278 εκ. ευρώ), εκ των οποίων τα 285 εκ. δολάρια (264 εκ. ευρώ) είναι από χρηματικά έπαθλα, ενώ μόλις τα 15 εκ. ευρώ προέρχονται από διαφημιστικά. Ο Μέιγουεδερ, έφτασε στο απόλυτο ρεκόρ των 49 συνεχόμενων νικών χωρίς ήττα, ισοφάρισε τον θρυλικό Ρόκι Μαρτσιάνο και αποφάσισε να αποχωρήσει από τα ρινγκ.
 

2. ΜΑΝΙ ΠΑΚΙΑΟ
ΑΘΛΗΜΑ: ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 148
 
Ο αντίπαλος του Φλόιντ Μεϊγουέδερ στον τελικό της «αναμέτρησης του αιώνα»,  Μάνι Πακιάο, είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, γεγονός που εδραιώνει την πυγμαχία ως το πιο επικερδές άθλημα του 2015. Ο Φιλιππινέζος κέρδισε φέτος 160 εκ. δολάρια (148 εκ. ευρώ), από τα οποία τα 148 εκ. δολάρια (137 εκ. ευρώ) είναι χρηματικά έπαθλα και τα 11 εκ. ευρώ διαφημιστικά.
 

3. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΑΘΛΗΜΑ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 75
 
Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο με απολαβές 75 εκ. ευρώ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη το 2015. Ο ετήσιος μισθός του Πορτογάλου σούπερ σταρ στη «βασίλισσα» κυμαίνεται στα 15 εκ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από διαφημίσεις και χορηγούς.
 

4. ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΑΘΛΗΜΑ: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 70
 
Ο Λιονέλ Μέσι, τέσσερις φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα σύμφωνα με το περιοδικό «World Soccer», είναι στην τέταρτη θέση των καλύτερα αμειβομένων ποδοσφαιριστών. Ο μικρόσωμος «μάγος» της Μπαρσελόνα αμείβεται με 70 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 47,5 προέρχονται από χορηγούς και διαφημίσεις και τα υπόλοιπα από τους «μπλαουγκράνα».

 
 
5. ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΑΘΛΗΜΑ: ΤΕΝΙΣ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΛΒΕΤΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 62
 
Από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, τενίστες όλων των εποχών θα «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό με 62 εκ. ευρώ το 2015. Σε αντίθεση με τον Μέιγουέδερ, του οποίου μόλις το 5% των εσόδων προέρχονται από διαφημίσεις, ο Ελβετός αντισφαιριστής λαμβάνει το 86% των εσόδων του από χορηγίες και μόνο 13,4% (8 εκ. ευρώ) από χρηματικά έπαθλα.
 

6. ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕ’Ι’ΜΣ
ΑΘΛΗΜΑ: ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 60
 
Ο small forward των Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι ο πιο υψηλά αμειβόμενος καλαθοσφαιριστής της χρονιάς. Αν και το συμβόλαιο του είναι πιο χαμηλό από άλλους παίκτες του ΝΒΑ (20 εκ. ευρώ) τα έσοδα του εκτινάσσονται στα 60 εκ. ευρώ, χάρη στις συμφωνίες με Nike, McDonald's, Coca-Cola, Upper Deck, ενώ συν τοις άλλοις κατάφερε να αποκομίσει κέρδος ακόμη και από την πώληση του Beats στην Apple.
 

7. ΚΕΒΙΝΤ ΝΤΟΥΡΑΝΤ
ΑΘΛΗΜΑ: ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 50
 
Οι Οκλαχόμα πληρώνουν 18 εκ. ευρώ για να έχουν στις τάξεις τους τον 27χρονο small forward, ο οποίος αναδείχθηκε τρείς συνεχόμενες σεζόν (2010, 2011, 2012) κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ. Οι εξαιρετικές του παρουσίες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, του χάρισαν έσοδα 32 εκ. ευρώ από διαφημίσεις.
 

8. ΦΙΛ ΜΙΚΕΛΣΟΝ
ΑΘΛΗΜΑ: ΓΚΟΛΦ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 47,2
 
Ο αστέρας του γκολφ Φιλ Μίκελσον καταλαμβάνει την 8η θέση στη λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές του πλανήτη για το 2015. Τα έσοδα του Αμερικανού από χρηματικά έπαθλα ανέρχονται στα 3 εκ. ευρώ, ενώ εισπράττει 44 εκ. ευρώ συν κάτι… ψηλά από διαφημίσεις και χορηγούς.
 

9. ΤΑ’Ι’ΓΚΕΡ ΓΟΥΝΤΣ
ΑΘΛΗΜΑ: ΓΚΟΛΦ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 47,1
 
Είναι η πιο αναγνωρίσιμη μορφή στο άθλημα του γκολφ. Αν και έχει κατρακυλήσει κάτω από την 100η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει το πιο καυτό όνομα γκολφέρ. Ο 39χρονος, πρώην νούμερο ένα και 14 φορές νικητής μεγάλων τουρνουά, έπιασε για πρώτη φορά κορυφή το 1997 και χρειάστηκε να περάσουν 683 εβδομάδες για να τον εκτοπίσει κάποιος. Από τα 47,1 εκ. ευρώ που εκταμίευσε το 2015, μόλις το 1,8 προέρχεται από έπαθλα.
 

10. ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑ’Ι’ΑΝΤ
ΑΘΛΗΜΑ: ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΣΟΔΑ: 46
 
Διατηρεί το καλύτερο συμβόλαιο από όλους τους καλαθοσφαιριστές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο γκαρντ των Λέικερς αν και βρίσκεται στη «δύση» της καριέρας του έχει συμβόλαιο ύψους 22 εκ. ευρώ τον χρόνο με την ομάδα του Λος Άντζελες, ενώ τα συνολικά του έσοδα εκτοξεύονται στα 46 εκ. ευρώ, που τον κατατάσσουν οριακά στη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές της χρονιάς.
 
*όλα τα ποσά είναι σε εκατομμύρια ευρώ 
  
 
 

Δειτε Επισης

Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη