Η «κόντρα» Μοράις-Αλωνεύτη και οι 14 παίκτες που πανηγύρισαν πρώτη φορά πρωτάθημα

Ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει το έκτο σερί πρωτάθλημα και 27ο έβδομο στην ιστορία του. Σε αυτή την εξαετία, τρεις ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ έζησαν και τις έξι κατακτήσεις των γαλαζοκιτρίνων.

Πρόκειται για τους Νεκτάριο Αλεξάνδρου, Στάθη Αλωνεύτη και Νούνο Μοράις. Ο πρώτος, μάλιστα, έχει στη συλλογή του τα περισσότερα πρωταθλήματα, καθώς πανηγύρισε συνολικά 10. Δύο προτού πάει στην Ελλάδα και την Λάρισα και άλλα οκτώ μετά την επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ.

Αλωνεύτης και Μοράις έχουν στη συλλογή τους οκτώ τρόπαια πρωταθλητή. Ο Αλωνεύτης πέραν από τις έξι κούπες με τον ΑΠΟΕΛ πήρε και δύο με τη φανέλα της Ομόνοιας, ενώ ο Μοράις μετράει συνολικά οκτώ πρωταθλήματα στην 11ετή θητεία του στην ομάδα της Λευκωσίας.
Τους τρεις ποδοσφαιριστές ακολουθεί σε κατακτήσεις ο Ντένις Πολιάκοφ, καθώς ο Λευκορώσος πανηγυρίσει το έβδομο σερί πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο του με τον ΑΠΟΕΛ, όμως είχε πάρει προηγουμένως και έξι με την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ.

Οι υπόλοιποι
Αυτός είναι ο πέμπτος σερί τίτλος του μεγάλου άτυχου της χρονιάς, Βινίσιους, με την ομάδα της Λευκωσίας. Πέντε πρωταθλήματα έχει και ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο, ο οποίος πέραν των δύο με τον ΑΠΟΕΛ πήρε άλλα δύο με την Σταντάρ Λιέγης και έναν με την Γκενκ. Στις πέντε κατακτήσεις έφτασε και ο Γιώργος Εφραίμ, που μετρά τέσσερα πρωταθλήματα με τον ΑΠΟΕΛ και ένα με την Ομόνοια.

Για έκτη φορά πρωταθλητής είναι ο Ζίφκο Μιλάνοφ που με τρεις κατακτήσεις με τον ΑΠΟΕΛ έφτασε τον αριθμό των τίτλων που πανηγύρισε στην Βουλγαρία με την Λέφσκι.

Στις τέσσερις κατακτήσεις έφτασε ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα με τη νυν ομάδα του και ένα με την πρώην (Απόλλωνα). Τέσσερα έχει και ο Νικόλας Ιωάννου, όλα με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Καρλάο πανηγύρισε το τρίτο του με τους γαλαζοκίτρινους  στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Αρχάγγελο(μερίδιο είχε και για το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-17, περίοδο κατά την οποία είχε φύγει στα μισά).

Τέσσερα πρωταθλήματα έχει και ο Λορένζο Εμπεσίλιο. Ο Ολλανδός έχει δύο στα δύο με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ πανηγύρισε και ισάριθμα τρόπαια με τον Άγιαξ. Τέσσερα τρόπαια και για τον Πραξιτέλη Βούρο, που κέρδισε για πρώτη φορά τίτλο με άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού (3 κατακτήσεις).

Ο Ρομπέρτο Λάγο πήρε το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του και ο Μπόι Βάτερμαν το τρίτο του.  Αμφότεροι πανηγύρισαν μόνο στον ΑΠΟΕΛ.

Το πρώτο τους πρωτάθλημα
Από εκεί και πέρα οι Πέρεθ, Γκουντίνιο, Αντωνίου, Φαρίας, Σόουζα, Ορ, Σάλαϊ, Ζαχίντ, Ντελατόρε, Μακρής, Νσούε Ποτέ και Ρουέδα, σύνολο δηλαδή 13 παίκτες πήραν για πρώτη φορά γεύση… πρωταθλητή. Σε αυτούς μπορεί να προστεθεί και ο Ανδρέας Παρασκευάς, ο οποίος αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας και  για πρώτη φορά είχε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των γαλαζοκιτρίνων σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία