Οι 22 «προδότες» και αυτοί που τάραξαν τα νερά ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον, κυρίως όταν η ομάδα της Λάρνακας υποδέχεται τους γαλαζοκίτρινους στην Αρένα. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 19η αγωνιστική, με πρώτιστο στόχο το τρίποντο, η κάθε μια για τον δικό της ιδιαίτερο λόγο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και προέρχονται από ήττα, αφού στην προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν τη ήττα από την Ένωση με 2-1.

Στον αντίποδα, ο ΑΠΟΕΛ είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς και προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία την Τετάρτη (5/2) στο ΓΣΠ με την, πρωτοπόρο, Ανόρθωση.

Με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι των δύο ομάδων, της 19ης αγωνιστικής, η ΟΜADA γύρισε τον χρόνο πίσω, έψαξε και σάς παρουσιάζει τους 22 ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν και στα δύο στρατόπεδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο λόγος απουσίας του Μιχαήλοβιτς με ΑΕΚ

Άγγελος Μισός
Ο Άγγελος Μισός αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1993 μέχρι το 1999 και στη συνέχεια πήγε στον ΑΠΟΕΛ από το 1999 μέχρι το 2001. Ανήκει στους ποδοσφαιριστές που έζησαν την ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού σε ΑΕΚ το 1994.

Κλήμης Αλεξάνδρου
Υπήρξε σημαντικός στέλεχος για την ΑΕΚ, αφού αγωνίστηκε με την κιτρινοπράσινη φανέλα από το 1994 μέχρι το 2002. Ακολούθως, την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ. Και αυτός όπως ο Άγγελος Μισός, είχαν ζήσει τη ενοποίηση της ΕΠΑ σε Πεζοπορικό.

Άριστος Αριστοκλέους
Γέννημα θρέμμα των γαλαζοκιτρίνων, ο οποίος αγωνίστηκε για μια δεκαετία στον ΑΠΟΕΛ, συγκεκριμένα από το 1990 μέχρι το 2000. Τρία χρόνια μετά αγωνίστηκε φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα για δυόμιση χρόνια.

Γκόραν Πετκόφσκι
Το 2000 κατηφόρισε στο νησί μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε δύο χρόνια. Το 2003 πήγε μετακόμισε στην Λευκωσία και τον ΑΠΟΕΛ.

Μάριος Νεοφύτου
Αγωνίστηκε για μια τριετία στον ΑΠΟΕΛ, από το 2004 μέχρι το 2007. Το καλοκαίρι του 2007 βρέθηκε στην ΑΕΚ, όπου έκατσε μόλις έναν χρόνο.

Δημήτρης Δασκαλάκης
Φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα για 8 χρόνια και στην συνέχεια πήγε στην ΑΕΚ μόλις έξι μήνες. Η αποχώρηση του από τον ΑΠΟΕΛ σήμανε και το τέλος του και από την Εθνική Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι έξι απουσίες του Κόρε στην Αρένα

Γιασεμής Γιασεμάκης
Αγωνίστηκε στους γαλαζοκίτρινους για μια τριετία από το 1998-2001. Ακολούθως πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και το 2009 αφού επέστρεψε στο νησί μας  έκλεισε την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Σέρτζιο Χόνι
Ο Καμερουνέζος μετακόμισε το 2000 από τον Ολυμπιακό στον ΑΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε στους γαλαζοκιτρίνους, μόνο στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ακολούθως βρέθηκε στην ΑΕΚ.

Ντάγκοσλαβ Μούσιτς
Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1991 για λογαριασμό της Ομόνοιας. Μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ το 2003 και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αποκτήθηκε από τους κιτρινοπράσινους.

Γκόραν Λαζαρέφσκι
Αγωνίστηκε για ένα χρόνο στον σύλλογο της Λευκωσίας και το 2004 κατέληξε στην ΑΕΚ.

Γιαν Παουλίστα
Κάτοικος Λευκωσία και αγωνιζόμενος στον ΑΠΟΕΛ για μια διετία, από το 2008 μέχρι το 2010. Στην συνέχεια πήγε στην ομάδα της Λάρνακας, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο.

Κώστας Φασουλιώτης
Άρχισε την καριέρα του το 1988 στον ΑΠΟΕΛ και παρέμεινε κάτοικος Αρχαγγέλου για 12 χρόνια. Στη συνέχεια είχε ένα πέρασμα από την Ένωση και ακολούθως το 2001 μετακόμισε στη Λάρνακα και την ΑΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: O άρχοντας που ορίστηκε στο ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Παρασκευάς Χρίστου
Για οκτώ ολόκληρα χρόνια υπήρξε κάτοικο Λάρνακας και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, από το 2000 μέχρι το 2008. Το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στον Αρχάγγελο, όπου έμεινε εκεί για ένα χρόνο.

Άλντο Αντόρνο
Από το 2007 μέχρι το 2009 φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα.  Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Παραγουανός φορ αγωνίστηκε στους γαλαζοκίτρινους για μια τριετία.

Δημήτρης Κυριάκου
Παιδί των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ, έχει γράψει στο βιογραφικό του πέρασμα από την ΑΕK. Στον ΑΠΟΕΛ αποχώρησε το 2011 και ακολούθως μετακόμισε στην ομάδα της Λάρνακας.

Παναγιώτης Κυθρεώτης
Γέννημα θρέμμα της ΑΕΚ ο Κύπριος κίπερ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα της Λάρνακας από το 2000, ενώ το 2006 μετακόμισε στον Αρχάγγελο για να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ.

Σωφρόνης Αυγουστή
Συνέδεσε τον όνομα του με την ιστορία του Απόλλωνα, καθώς υπερασπίστηκε την κυανόλευκη εστία της Λεμεσού για αρκετά χρόνια. Εκεί άρχισε και εκεί έκλεισε ως πορτιέρε. Υπηρετεί μέχρι σήμερα τη λεμεσιανή ομάδα, αφού εκτελεί χρέη προπονητή.

Στην πολύπειρη καριέρα του έγραψε στο βιογραφικό του πέρασμα και από την ΑΕΚ αλλά και από τον ΑΠΟΕΛ. Τη διετία 2006-2008 αγωνίστηκε στην ομάδα της Λάρνακας, ενώ το 2010 μετακόμισε στον Αρχάγγελο για ένα εξάμηνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα επτά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο

Βάντερ Βιεϊρά
Ακόμη μια μετακόμιση, από την Λάρνακα στον Αρχάγγελο, η οποία άρεσε μόνο από τη μια πλευρά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 2014 μέχρι το 2015, όπου ο ΑΠΟΕΛ του χτύπησε την πόρτα και τον έντυσε γαλαζοκίτρινο.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
Μια μετακόμιση από τον Αρχάγγελο στην Λάρνακα, που χωρίς αμφιβολία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους φίλους των γαλαζοκιτρίνων.
 
Ρέκορντμαν και αρχηγός του ΑΠΟΕΛ για πολλά χρόνια. Από το 1997-2004 υπηρέτησε τον σύλλογο της Λευκωσίας. Στη συνέχεια έκανε ένα διάλειμμα στο εξωτερικό και επέστρεψε και πάλι στον Αρχάγγελο το 2008 μέχρι το 2016.

Μάριος Αντωνιάδης
Γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΕΛ, ο Κύπριος αμυντικός, ο οποίος το 2016 αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ και αγωνίστηκε στη Ελλάδα και στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά επιστρέφοντας στο νησί μας, φόρεσε την κιτρινοπράσινη φανέλα.

Ραφαήλ Αναστασίου
Γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΕΛ, τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αναγέννηση και ακολούθως μετακόμισε στην ΑΕΚ.

Ιβάν Τριτσκόφκι
Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και στις δυο ομάδες και άφησε το στίγμα του εκατέρωθεν. Στη δεύτερη του θητεία στο νησί μας, μετά την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, ήρθε για λογαριασμό της ΑΕΚ, κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων. 

Φόρεσε την φανέλα των πολυπρωταθλητών για δύο χρόνια από το 2010 μέχρι το 2012 και είχε τεράστια συμβολή στις Ευρωπαϊκές επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ. Ο Σκοπιανός φορ κατέγραψε 51 συμμετοχές με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ενώ σκόραρε 17 τέρματα.

Το 2016 κατηφόρισε το νησί μας για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπου ανήκει μέχρι και σήμερα. Κατάφερε να καταρρίψει ένα ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Λάρνακας στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα ο 32χρονος στράικερ μετρά 105 συμμετοχές με την κιτρινοπράσινη φανέλα, ενώ πέτυχε 64 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως o Ιβάν Τρισκόφσκι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 τέρματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αφλογιστία στα ντέρμπι, το μέταλλο που αγνοείται και το μαγικό ραβδί του Κόρε

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Τάνκοβιτς για τη φοβερή γκολάρα που έστειλε την Πάφο στον τελικό
Σόκαρε τον Απόλλωνα σε νεκρό χρόνο η Πάφος και πέταξε για τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR ο Απόλλωνας και το γκολ που έφερε την έκρηξη στις κερκίδες
Το respect του Σπιλέφσκι στους Ομονοιάτες-«Όποτε φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μου»
BINTEO: Με σβηστές μηχανές πήρε την πρόκριση στο τελικό η Ομόνοια και πάει να γράψει ιστορία
BINTEO: Το εντυπωσιακό κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί του Απόλλωνα στο ασφυκτικά γεμάτο Άλφαμεγα
BINTEO: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κακουλλή που τους πέρασε όλους στο ΓΣΠ
Οι ενδεκάδες Απόλλωνα και Πάφου στο κατάμεστο Άλφαμεγα
Αλυσιδωτές εξελίξεις στην Ανόρθωση-Παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Άρη στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ