Το κλείσιμο σωματείων δεν είναι μακριά

Η οικονομική κατάσταση των Σωματείων και οι συνεχόμενοι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί που παρουσιάζουν ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στα Σωματεία λέγοντας τους πως οι σημερινές οφειλές και οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί οδηγούν το ποδόσφαιρο σε επικίνδυνα μονοπάτια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα Σωματεία.
 
Μπορεί η πρόθεση διαχρονικά της ΚΟΠ να είναι η στήριξη των σωματείων, όμως η πορεία τους και οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί τα οδηγούν στο χείλος της καταστροφής.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στους εκπροσώπους των σωματείων, καλώντας τους να «νοικοκυρέψουν» άμεσα τα οικονομικά των ομάδων τους, καθώς εάν δεν το πράξουν θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστα μονοπάτια.
 
Τα πλείστα σωματεία στηρίζονται στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η απόφαση της Cyta να μην δώσει προκαταβολές στις συμφωνίες που κάνει για ανανέωση της συνεργασίας της για την τριετία 2019-2022 βάζει τα… πόδια των ομάδων σ’ ένα παπούτσι.
 
Το μήνυμα Κουτσοκύμνη ήταν ξεκάθαρο και θέτει τα σωματεία προ των ευθυνών τους, ενώ με νόημα ανέφερε ότι δεν μπορούν οι παράγοντες των ομάδων να «πυροβολούν» την ΚΟΠ ότι δεν στηρίζει τα σωματεία από την στιγμή που οι ίδιοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. 
 

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19
Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ