Παρουσίασε τους νέους ηγέτες της η ΑΕΚ

Το νέο τεχνικό της διευθυντή Άντερ Μουρίγιο, όπως και το νέο της προπονητή, Άντονι Ιραόλα, παρουσίασε η ΑΕΚ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση στην οποία θέλουμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες», επεσήμανε ο Ισπανός προπονητής για την ομάδα της Λάρνακας, για να προσθέσει στη συνέχεια ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής ότι βρίσκεται στην ομάδα με την καλύτερη οργάνωση στην Κύπρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Άντονι Ιραόλα:

«Για μένα είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Μία ομάδα που μεγαλώνει και αναπτύσσεται και θέλει να πετυχαίνει πράγματα .Είναι μεγάλη πρόκληση και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών. Έχω πολύ μεγάλη εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα, εγώ νιώθω έτοιμος να το κάνω. Είναι μεγάλη πρόκληση η Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Εξαρτάται και από την κλήρωση. Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, όχι μόνο την προηγούμενη χρονιά. Τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε με κατοχή και στο τρίτο του αντιπάλου. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί η ομάδα να βελτιώσει και να αναπτύξει. Έχουμε τον χρόνο για να το κάνουμε. Είδα τα περσινά παιχνίδια. Έχω κάποιες ιδέες για ποδοσφαιριστές και μιλάμε με τον Ander κάθε μέρα αλλά προτιμώ να τους γνωρίσω καλύτερα από κοντά και όχι από την τηλεόραση. Είναι διαφορετικό να τον βλέπεις πως συμπεριφέρεται και πως προπονείται. Είναι μία λίγκα η Κυπριακή που αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια. Το επίπεδο των παικτών που έρχονται το αποδεικνύει αυτό. Κάθε χρόνο πρέπει να βελτιώνεσαι γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες βελτιώνονται το ίδιο. Εμείς πρέπει να παίζουμε στο 100% και να γινόμαστε καλύτερη ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Βάσκος προπονητής και συνέχισε...

«Σαν προπονητής δεν βλέπω να είναι πολλοί οι Ισπανοί ή από άλλες χώρες. Είναι σημαντικό να έχει καλούς παίκτες και γι’ αυτό προσπάθησα από την πρώτη μέρα να δω και νεαρούς κάτω των 19. Εγώ θα προπονώ στα αγγλικά και δεν θεωρώ σημαντικό την εθνικότητα. Μου άρεσε η πόλη , θεωρώ πολύ καλό μέρος την Κύπρο και την Λάρνακα. Βλέπω ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, πολύ καλή ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι εδώ κτλ. Μου συμπεριφέρονται με πολύ καλό τρόπο. Νιώθεις τον καθένα να είναι κοντά σου. Εγώ αυτό που θέλω να πετύχω είναι να νιώθει περήφανος ο κόσμος γι’ αυτό που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Αν το πετύχουμε αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το ότι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τον Ander. Θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις μαζί αλλά είναι πλεονέκτημα. Είναι σημαντικό για το σύλλογο να έχει μερικούς καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Έχω διαπιστώσει ότι έχει γίνει καλή δουλειά με τους μικρούς και κάποιοι είναι ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε το αποτέλεσμα αλλά είναι και μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις όσο περισσότερους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ξέρετε από πού προέρχομαι και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πριν μιλήσω για τακτική προτιμώ να δω την ομάδα να μιλήσω με την ομάδα. Είναι θετικό ότι άλλαζε το σύστημα χωρίς να επηρεάζεται η αγωνιστική εικόνα και αυτό σημαίνει ότι η ομάδα διαθέτει πάρα πολύ καλούς και έξυπνους ποδοσφαιριστές για να μπορούν να ανταποκριθούν. Καταλαβαίνω γιατί το ρωτάς αλλά δεν μου αρέσει να μιλώ μακροπρόθεσμα αλλά για τα επόμενα βήματα και στόχους. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια», τόνισε στις δηλώσεις του. 

Άντερ Μουρίγιο:

«Επιλέξαμε Αndoni γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια Ήταν σαν προπονητής εντός αγωνιστικού χώρου ακόμη και όταν έπαιζε. Είναι καλός χαρακτήρας και είμαι 100% σίγουρος για την απόφαση μου. Πρέπει να στηρίξουμε και τον Αndoni και τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ καλύτερη. Η ομάδα μεγαλώνει και το έχω διαπιστώσει από την πρώτη μου μέρα μέχρι και σήμερα. Επτά χρόνια στην Κύπρο. Στα πρώτα μου χρόνια είδαμε την ομάδα να παίζει ομίλους Europa League μετά βρεθήκαμε λίγο πολύ στον πάτο με τις δυσκολίες, αλλά είδαμε πόσο μεγαλώσαμε σαν σύλλογος την τελευταία τετραετία. Διαθέτουμε την καλύτερη οργάνωση σαν ομάδα στην Κύπρο, έχουμε καλά αποδυτήρια και ο στόχος μου είναι κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι», δήλωσε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής και συνέχισε... 

Ήταν πολύ δύσκολο. Και τώρα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς. Επειδή μία μέρα πανηγύριζα το κύπελλο και την επόμενη μέρα ενημέρωνα κάποιους ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Εγώ θα είμαι ειλικρινείς με τους ποδοσφαιριστές και θα προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Θα μιλήσω για τους παίκτες που είναι στην ομάδα. Oι ποδοσφαιριστές ξέρουν την κατάσταση. Οι συγκεκριμένοι παίκτες αποτελούν μέρος της ΑΕΚ, κομμάτια της ΑΕΚ και όλοι θα έρθουν κανονικά για να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Είναι κάτι φυσιολογικό. Εμείς υπολογίζουμε σε όλους. Ξεκινάμε προπονήσεις από την Πέμπτη για να τους δει στο γήπεδο ο Αndoni. μας είναι να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα και πάει λέγοντας. Θέλουμε ο κόσμος και οι οπαδοί μας να είναι περήφανοι για την ομάδα. Να υπάρχει πάθος και αυτό είναι που θέλουμε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε. Μετά από κάθε παιχνίδι οι παίκτες να νιώθουν «νεκροί» για την προσπάθεια που κατέβαλαν».

Δειτε Επισης

Καζάνι που βράζει το ΓΣΠ για την ανάδειξη του μεγάλου πρωταθλητή-Δρακόντεια μέτρα από την Αστυνομία
Με νίκη 4-3 επί της Καρμιώτισσας ολοκλήρωσε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα
Με εξάρα επί του Εθνικού αποχαιρέτησε η Δόξα Κατωκοπιάς την Α΄ Κατηγορία
Η μπάλα της Primetel καταλήγει στα δίχτυα της Cytavision-Διαφοροποιείται το σκηνικό στα τηλεοπτικά
Εξάντλησαν όλα τα εισιτήρια της Ανατολικής οι οπαδοί της Ομόνοιας
Ορίστηκε η καυτή σφυρίχτρα του μεγάλου τελικού πρωταθλήματος στο ΓΣΠ
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
«Ο καθένας έγινε οικονομολόγος, τα 24 εκ. προέρχονται από χορηγούς και τη συμβολή των ιδιοκτητών»
Βράβευση για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας, Μιχάλη Χαραλάμπους
Ο Πίττας πολυτιμότερος της Εθνικής μετά από εισήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια