Η Κ. Πελενδρίτου εκπροσώπησε την Κύπρο στην πρώτη ημέρα Λαμπαδηδρομίας στη Γαλλία

Την Καρολίνα Πελενδρίτου επέλεξαν οι Γάλλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην πρώτη ημέρα Λαμπαδηδρομίας στη Γαλλία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πρώτη ημέρα Λαμπαδηδρομίας στη Γαλλία συνέπεσε με την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, έτσι οι Γάλλοι προσκάλεσαν στη Μασσαλία έναν εκπρόσωπο από κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την Ουκρανία, θέλοντας να τονίσουν τη σημασία της Ευρώπης για τους ίδιους.

«Ήταν από τις πιο σημαντικές και συνάμα συγκινητικές στιγμές της 22χρονης καριέρας ως Παραθλήτρια. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω την Κύπρο μας, το λαό της Κύπρου, στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Μασσαλία το διήμερο 8-9 Μαΐου για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας και την Ημέρα της Ευρώπης» ανέφερε σε δήλωση της η Καρολίνα Πελενδρίτου. 

Πρόσθεσε ότι «όλες οι δράσεις είχαν πολλούς συμβολισμούς. Οι Γάλλοι προσκάλεσαν τόσο εν ενεργεία όσο και παλαιούς αθλητές και παράγοντες, αρτιμελείς αλλά και άτομα με αναπηρία. Παράλληλα υπήρχε μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε χώρα. Όλα αυτά μαζί τόνισαν πως διακρίσεις βάσει καταγωγής, φύλου, σωματικής κατάστασης ή άλλες διακρίσεις, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό όπως δεν έχουν θέση στην Ευρώπη. Η παρουσία αθλήτριας από την Ουκρανία έστειλε και ένα μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη δοκιμαζόμενη χώρα, η οποία περνάει από μια δοκιμασία που έχουμε και εμείς ως Κύπριοι περάσει στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι η Καρολίνα Πελενδρίτου είχε το μοναδικό προνόμιο να είναι μια από τις τελευταίες λαμπαδηδρόμους στην Ελλάδα, αφού μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στις 26 Απριλίου λίγο πριν παραδοθεί στους Γάλλους για να ξεκινήσει το ταξίδι προς τη Μασσαλία με το ιστιοφόρο Belem, και να είναι μια από τις πρώτες λαμπαδηδρόμους στη Γαλλία, μετά την άφιξη του Belem στις 8 Μαΐου. Και στις δύο περιπτώσεις η 38χρονη τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης συνοδευόταν από το σκύλο οδηγό της, την Liberty, σε μια κίνηση που έστειλε το μήνυμα της αποδοχής που πρέπει να έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας αλλά και της σημασίας της παρουσίας τους για τα άτομα με οπτική αναπηρία, αναφέρεται.

"Η Πελενδρίτου αποθεώθηκε από τα άλλα μέλη της λαμπαδηδρομίας όταν ανακοινώθηκαν τόσο οι αγωνιστικές της επιτυχίες όσο και το ότι έχει υπάρξει λαμπαδηδρόμος και στο παρελθόν. Τονίστηκε επίσης ότι για πρώτη φορά στη δάδα της Λαμπαδηδρομίας υπήρχε το λογότυπο και των Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς οι Γάλλοι έχουν ενώσει τα λογότυπα Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων παρουσιάζοντας ένα κοινό σήμα, για πρώτη φορά στην ιστορία" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντική πρωτιά Παρέλλη σε διεθνές μίτινγκ στο Ισραήλ
Ο Κεραυνός κέρδισε την ΑΕΚ και έκανε το 1-1 στους τελικούς της Basket League
Στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε ο Τσιτσιπάς-Στο Νο 7 ανέβηκε η Σάκκαρη
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Τζιωρτζής από τη συμμετοχή του στον 2ο αγώνα NASCAR
Νίκη Sabbianco Ανόρθωσης επί Παρνασσού
ΒΙΝΤΕΟ:Φωτιά στα φρένα της Aston Martin του Αλόνσο
Μπήκε στο παρκέ και έπαιξε με ομάδες μπάσκετ σε τροχοκάθισμα ο ΠτΔ-Ανακοίνωσε οικονομικά κίνητρα
Με άλμα στα 8,25μ. ο Τεντόγλου πήρε την 1η θέση στο μίτινγκ Λεμεσού
Στην πίστα Vallelunga στην Ιταλία ο Τζιωρτζής για τον 2ο αγώνα EURO NASCAR PRO
Elite League-MVP ο Ζακ Μπράιαντ και οι υπόλοιποι κορυφαίοι της σεζόν