Η χρονιά των ρεκόρ για την Κύπρο!

Το πέρας της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ σηματοδότησε και το τέλος της ευρωπαϊκής περιόδου 2018/19 για την Κύπρο. Απόλλων (14), ΑΕΚ (12), ΑΠΟΕΛ (8) και Ανόρθωση (2) μοιράστηκαν τα συνολικά 36 παιχνίδια, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της χώρας (σ.σ. τόσα ήταν και τη σεζόν 2011/12, ενώ την περασμένη περίοδο ο αριθμός έφτασε τα 38 που αποτελούν και το ρεκόρ).
 
Στον αντίποδα, τόσο οι 17 νίκες όσο και τα 61 τέρματα που πανηγύρισαν οι τέσσερις εκπρόσωποί μας συνιστούν ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία της Κύπρου και βελτίωση των αντίστοιχων περυσινών (16 νίκες, 52 γκολ)!
 
Επίσης, για πρώτη φορά στην 55χρονη παρουσία του νησιού μας στις διοργανώσεις της UEFA καταγράφηκε αγωνιστική στη φάση των ομίλων που ολοκληρώθηκε μόνο με νίκες των εκπροσώπων μας (σ.σ. η πέμπτη με το 2-0 του Απόλλωνα επί της Λάτσιο και το 2-1 της ΑΕΚ στη Ζυρίχη), ενώ για δεύτερη φορά η Κύπρος μέτρησε τέσσερα συναπτά παιχνίδια άνευ ήττας στους ομίλους σε περίπτωση διπλής εκπροσώπησής της.
 
Την περίοδο 2011/12 το είχαν πετύχει ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ (2-2-0) στο πλαίσιο της τρίτης και τέταρτης αγωνιστικής, αυτή τη φορά το πιστώθηκαν ο Απόλλων και η ΑΕΚ (3-1-0) βελτιώνοντας μάλιστα τον απολογισμό. Σημειώνεται μάλιστα ότι ουδέποτε με δύο ομάδες μας στους ομίλους είχαμε καταφέρει να μετρήσουμε τρεις συναπτές νίκες σε φάση ομίλων, κάτι που συνέβη αυτή τη φορά.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία