Αφού «γονάτισες» και τους Γάλλους, τι να πεις άλλο βρε Σωφρόνη

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Ένα από τα πιο ονειρικά και ιστορικά βράδια του Απόλλωνα στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ήταν αυτό της 13ης Δεκεμβρίου, που αποχαιρέτησε τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ διασύροντας με το θριαμβευτικό 3-1 τη Μαρσέιγ στο επιβλητικό της… σπίτι, «Σταντ Βελοντρόμ».
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, που αγωνίζονταν για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο διαιτητής απέβαλε τον Καμάρα στο 8’ μετά από ανατροπή του Σκέμπρι, δεν φοβήθηκαν την κλάση των περσινών φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ. Τουναντίον κοίταξαν στα μάτια τους Μάσσαλους και έκαναν το δικό τους παιχνίδι, όπως ακριβώς το… σχεδίασε ο Σωφρόνης Αυγουστή, επικρατώντας με σκόρερ τους Μάγκλιτσα και Στυλιανού.
 
 
Μετά την ιστορική νίκη επί της Λάτσιο (2-0) στην 5η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Απόλλωνας έδωσε συνέχεια στα μοναδικά επιτεύγματά του στην Ευρώπη, καθώς γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει αντίστοιχη της Γαλλίας εκτός έδρας αλλά και με το πιο ευρύ σκορ νίκης των τριών τερμάτων.
 
Την ίδια ώρα, με απολογισμό δυο νίκες και μια ισοπαλία, η ομάδα της Λεμεσού, αποχαιρετά των 8ο όμιλο στην 3η θέση, φουσκώνοντας την τσέπη της κατά 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα βαρυσήμαντο ποσό για τον Απόλλωνα, που δίνει οικονομικές… ανάσες για τη συνέχεια αλλά και προοπτικές ενίσχυσης εφόσον κρίνει πρώτα η διοίκηση ότι χρειάζεται η ομάδα.
 
 
Εμφανώς ικανοποιημένος με το πέρας της αναμέτρησης παρουσιάστηκε ο αναμορφωτής των «γαλάζιων» της Λεμεσού, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος προσγειωμένος στάθηκε στο πόσο κρίμα είναι που δεν πήρε την πρόκριση η ομάδα του στην επόμενη φάση, αφού αγωνίστηκε επάξια και είδε στα μάτια τα μεγαθήρια του ομίλου, για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι η νέα χρονιά μακάρι να βρει την ομάδα του σε πιο υψηλό επίπεδο.
 
Είναι μέσα από αυτά, τα λιτά λόγια, που αντιλαμβάνεσαι ότι μια ομάδα με την πάροδο του χρόνου μεγαλώνει. Αποκτά εκείνο το μέταλλο, που κάθε ιστορικό σωματείο έχει ως απώτερο στόχο. Για να καταφέρει ωστόσο να το «κατακτήσει», χρειάζεται αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητές, ανεξαρτήτως αντιπάλου.
 
 
Κάτι που ακολουθεί κατά γράμμα η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή και το απέδειξε περίτρανα στη φετινή της πορεία στην Ευρώπη. Πλέον ο Απόλλωνας είναι αναγκασμένος να αφήσει πίσω τους ομίλους, να επιστρέψει στην κυπριακή πραγματικότητα και να αφοσιωθεί στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού οι τρεις βαθμοί θα τον κρατήσουν στα… ψηλά στρώματα και θα παραμείνει ανάμεσα στα φαβορί για τη διεκδίκηση του τίτλου.
 
Και όσο αφορά τα ευρωπαϊκά, η λεμεσιανή ομάδα έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται ό,τι η ιστορία γράφεται με μελανά χρώματα και δεν διαγράφεται. Παρά μόνο δείχνει τον δρόμο των επιτυχιών…
 

Δειτε Επισης

Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ