Μπουφ: Παγκόσμιος πρωταθλητής, πολυεργαλείο και… πελάτης του Κάτσαρ!

Στην τελική ευθεία ευρίσκεται η ένταξη του Όλιβερ Μπουφ στην Ανόρθωση. Η Σαραγόσα ανακοίνωσε ήδη χθες τη μεταγραφή του 26χρονου Ελβετού, ο οποίος μετά από μια δεκαετία στη Ζυρίχη (2007-17) ετοιμάζεται για το δεύτερο εκτός συνόρων σταθμό της καριέρας του.

Στο παλμαρέ του Μπουφ φιγουράρουν δύο κύπελλα Ελβετίας, ωστόσο η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι η στέψη σε παγκόσμιο πρωταθλητή το 2009. Δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των Ισπανών Ντάνι Ακίνο και Ίσμα Λόπεθ, η Νιγηρία φιλοξένησε τη διοργάνωση του Μουντιάλ U17, έφτασε ως τον τελικό, αλλά εκεί -παρά την υποστήριξη 65.000 οπαδών- ηττήθηκε 1-0 από την Ελβετία, η οποία στα νοκ άουτ είχε αποκλείσει διαδοχικά Γερμανία, Ιταλία και Κολομβία.

Στην πορεία αυτή ο Μπουφ σκόραρε το νικητήριο τέρμα στον προημιτελικό με τη «σκουάντρα ατζούρα», ενώ στον τελικό από δική του εκτέλεση κόρνερ ο Σεφέροβιτς σημείωσε το χρυσό γκολ. «Ήταν μια περίοδος της ζωής μου, την οποία φυσικά ουδέποτε θα ξεχάσω».
 

 
Ελβετικός πολυσουγιάς
Υπάρχουν μόνο δύο θέσεις, στις οποίες δεν έχει αγωνιστεί ο 26χρονος άσος: αυτή του τερματοφύλακα και αυτή του επιθετικού. Στη διάρκεια της θητείας του στη Ζυρίχη αγωνίστηκε ως μέσος (εξάρι, οκτάρι, δεκάρι), ως εξτρέμ, ως στόπερ, ακόμη και ως (δεξιός) ακραίος μπακ!

«Σίγουρα είναι υπέροχο ότι σχεδόν πάντα υπήρχε μια θέση για μένα στην ενδεκάδα. Αλλά για την εξέλιξή μου θα ήταν καλύτερο, αν είχα επικεντρωθεί σε μία ή δύο θέσεις», είχε παραδεχτεί στο ξεκίνημα της καριέρας του. «Ήμουν ανέκαθεν ο ήσυχος τύπος και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπερβολικά λίγο εγωιστής. Έμαθα όμως να επιβάλλομαι. Είχα καλούς ανθρώπους στον περίγυρό μου, οι οποίοι με βοήθησαν ν’ αλλάξω την προσωπικότητά μου. Με έμαθαν να επιμένω και να λέω τη γνώμη μου, όταν το κρίνω απαραίτητο», δήλωσε χρόνια αργότερα.

«Προτιμώ να παίζω ως δεκάρι ή ως εξάρι. Και οι δύο θέσεις ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού μου. Ως εξτρέμ μου λείπει απλά η ταχύτητα. Μπορώ να εξαλείψω άλλα μειονεκτήματα με την ευφυΐα στο παιχνίδι μου, όχι όμως την ταχύτητα. Το να είσαι πολυσύνθετος δεν είναι μειονέκτημα, αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος ότι επιχειρείς να βρεις την καλύτερη δυνατή λύση για μια ασυνήθιστη αποστολή και ότι δεν πρόκειται να διαπρέψεις σε αυτήν», υπογράμμισε πρόσφατα ο Μπουφ, ο οποίος στην τελευταία του διετία στη Ζυρίχη και στη θητεία του στη Σαραγόσα αγωνίζεται ως δεκάρι.
 
Σχέσεις με Ιδιακέθ και προτάσεις
Στην τρέχουσα περίοδο, ωστόσο, δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του ισπανικού συλλόγου ούτε υπό τον Ιμανόλ Ιδιακέθ (προβλήματα φυσικής κατάστασης) ούτε υπό τον Λούκας Αλκαράθ (ψυχρότητα στις σχέσεις τους).

Η Σαραγόσα αποφάσισε να ανάψει το πράσινο φως για την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως απέρριψε πρόταση από σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας. Ομάδα από την αμερικανική MLS έστειλε άνθρωπό της στο «Ρομαρέδα» για να κλείσει τη μεταγραφή του Ελβετού, αλλά και οι δικές της προσπάθειες έπεσαν στο κενό, όπως άλλωστε και του ρωσικού συλλόγου που εμφανίστηκε στο προσκήνιο λίγο πριν την Ανόρθωση.

Αντί του Κάτσαρ μέσω… Κάτσαρ!
Στο σύλλογο της Αμμοχώστου ο Μπουφ θα πάρει στο ρόστερ τη θέση του Γκόικο Κάτσαρ. Ο τελευταίος έχει ως μάνατζερ τον θείο του, Μίλαν Κάτσαρ, ο οποίος… τυχαίνει να έχει στο πελατολόγιό του και τον 26χρονο Ελβετό.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου