«Στον ΑΠΟΕΛ ήταν ένα είδωλο - Στα χνάρια του ο 10χρονος γιος του, δείχνει αρκετό ταλέντο»

Τα ποδοσφαιρικά χνάρια του πατέρα του και πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Γκουστάβο Μαντούκα ακολουθεί ο 10χρονος γιος του, Γκουστάβο ο νεότερος.

Ο νεαρός παίκτης συμμετέχει στα τμήματα υποδομής της Τορίνο στην Ιταλία, έχοντας μετακομίσει στη χώρα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Η ιστοσελίδα της Βραζιλίας «jornaldiadia.com.br» αναφέρεται στον ταλαντούχο Μαντούκα φιλοξενώντας παράλληλα τη θέση του πρώην άσου των γαλαζοκιτρίνων για την εξέλιξη του γιου του και την προσαρμογή στην Ιταλία. 

Το δημοσίευμα:

«Ο 38χρονος Γκουστάβο Μαντούκα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετά τη σεζόν 2014-15 στον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας. Εκεί ήταν ένα είδωλο αφού συμμετείχε στην πορεία της ομάδας το 2011-12 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας μαζί με Ινιέστα, Μέσι και Ρονάλντο. Μάλιστα είχε σκοράρει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Βραζιλιάνος έχει τρία παιδιά. Ο 10χρονος γιος του που έχει το όνομα του πατέρα του ακολούθησε τα χνάρια του Γκουστάβο και δείχνει αρκετό ταλέντο. Ο μικρός συμμετέχει στην ακαδημία της Τορίνο στο πρότζεκτ της Βραζιλίας. Από τις πρώτες προπονήσεις ο μικρός Γκουστάβο έδειξε ποιότητα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτή η ποιότητα του άνοιξε το δρόμο έτσι ώστε να συμμετάσχει στη βάση της Τορίνο στην Ιταλία. Τον Σεπτέμβριο του 2018 πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα εκεί και εγκρίθηκε τελικά από τους προπονητές της ιταλικής ομάδας.

Στο τέλος Ιανουαρίου η οικογένεια Μαντούκα μετακόμισε στην Ιταλία ώστε ο γιος του να έχει την ευκαιρία να δουλέψει στις ακαδημίες της Τορίνο, και ποιος ξέρει γιατί όχι να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του; Ο μικρός συμμετέχει σε τρεις προπονήσεις με την ιταλική ομάδα και τα σαββατοκύριακα αγωνίζεται σε ανεπίσημα τουρνουά αφού περιμένει για να αναγνωριστεί επίσημα από την ομοσπονδία της χώρας. Έχει παίξει σε πέντε τουρνουά και έχει αναδειχθεί σε τρία από αυτά πρώτος σκόρερ».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος περιγράφει την προσπάθεια του γιου του να γίνει επαγγελματίας στο χώρο του αθλητισμού.

«Η προσαρμογή είναι καλή, είμαστε κοντά στους δύο μήνες στην Ιταλία. Ο σύλλογος μας προσφέρει την απαραίτητη στήριξη για τον γιο μου και την οικογένεια. Είναι πολύ οργανωμένοι. Βοήθησε το γεγονός ότι ο νεαρός Γκουστάβο ήρθε ξανά εδώ τον Σεπτέμβριο πριν μετακομίσουμε. Δεν του βάζω πίεση, είναι μόλις 10 χρονών. Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να μάθει μια νέα κουλτούρα. Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό από τη Βραζιλία, είναι πιο ανταγωνιστικό και τεχνικό. Ο γιος μου κάθε εβδομάδα εξελίσσεται και ακολουθεί τη δομή που του έδωσε η Τορίνο με πολύ επαγγελματισμό».

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Ορίστηκε η καυτή σφυρίχτρα του μεγάλου τελικού πρωταθλήματος στο ΓΣΠ
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
«Ο καθένας έγινε οικονομολόγος, τα 24 εκ. προέρχονται από χορηγούς και τη συμβολή των ιδιοκτητών»
Βράβευση για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας, Μιχάλη Χαραλάμπους
Ο Πίττας πολυτιμότερος της Εθνικής μετά από εισήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια
Μπεν Σιμόν για το πρωτάθλημα-«Ξέρω πόσο το θέλουν οι οπαδοί μας, το αξίζουμε»
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή στο ΓΣΠ-Ποια τα δεδομένα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Δύο αγώνες για την τελευταία αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ-Το μόνο ενδιαφέρον ο πρώτος σκόρερ
Φιλική ήττα της Εθνικής Παίδων Κ-15 στην Αρμενία
Το μεγαλύτερο έλλειμμα για το 2023 οι αιώνιοι-Στα 37 εκ. οι οφειλές του ΑΠΟΕΛ, στα 26 εκ.της Ομόνοιας