Ο Γερμανός «Αναστασίου» τα... βρόντηξε on air κι έφυγε!

Μια ερώτηση για τον παρατεταμένο παροπλισμό του επί διετία πρώτου σκόρερ και αρχηγού της Ομόνοιας, Ματ Ντάρμπισαϊαρ, στάθηκε αιτία (;) κι αφορμή για τον Γιάννη Αναστασίου να βγάλει απέναντι στον δημοσιογράφο μια άκομψη όσο κι απότομη αντίδραση. Απόλυτα αντίθετη με την εν γένει εικόνα που έχει βγάλει ο Ελλαδίτης τεχνικός και σε μεγάλο βαθμό δηλωτική ενός εκνευρισμού, του οποίου η πηγή δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) γνωστή.

Ο 46χρονος Αρτινός φυσικά δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος του κλάδου που καταφεύγει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις απέναντι σε ρεπόρτερ. Το αντίθετο. Μόλις χθες η γερμανική WELT είχε ένα εξόχως ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο «Η συμπεριφορά των προπονητών στους ύπουλους γύπες», στο οποίο παρέθετε σειρά ανάλογων επεισοδίων, τα οποία έχουν καταγραφεί αυτή τη σεζόν στην Μπούντεσλιγκα.

«Κάποιοι προπονητές όλο και πιο συχνά δείχνουν να μην έχουν άλλον τρόπο να αντιδράσουν, από το να χλευάσουν τους ρεπόρτερ, να διακόψουν απότομα άβολες συνεντεύξεις και να σηκωθούν να φύγουν με μια έκφραση στο πρόσωπο, την οποία έχουν μόνον όσοι θεωρούν τους δημοσιογράφους αχρείους ληστές και ύπουλους γύπες απεχθούς αποκρουστικότητας, οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάξουν μπαλιά στα τρία μέτρα, αλλά έχουν φάει τη σοφία με το κουτάλι», ήταν η εξαιρετικά γλαφυρή και εύστοχη αποτύπωση της κατάστασης.

Από τα αναφερόμενα περιστατικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον (λόγω της εγγύτητάς του προς το αντίστοιχο στα μέρη μας) παρουσιάζει το πιο πρόσφατο. Μόλις την προηγούμενη Κυριακή (7/4), λοιπόν, ο προπονητής της Γκλάντμπαχ, Ντίτερ Χέκινγκ, αμέσως μετά το 1-1 με τη Βέρντερ Βρέμης εμφανίστηκε στο συνδρομητικό Sky για συνέντευξη στον αγωνιστικό χώρο.

Ρωτήθηκε επανειλημμένα για την αγωνιστική κατάσταση του (πρώτου) αρχηγού Λαρς Στιντλ, τον οποίο έριξε στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Οι απαντήσεις του δεν ικανοποίησαν τον δημοσιογράφο, Μάρκους Λίντεμαν, ο οποίος επέμεινε: «Θα έχει πάλι την ευκαιρία να παίξει βασικός ο Λαρς Στιντλ, πρέπει να ανεβάσει ρυθμό στην προπόνηση ή τι περιμένετε τώρα από τον αρχηγό σας;»

Σ’ εκείνο το σημείο ο Χέκινγκ… φόρτωσε και κατέφυγε στην ειρωνεία: «Ξέρετε, νομίζω ότι ακριβώς αυτή είναι η δημοσιογραφία που μ’ αρέσει. Που τώρα επιχειρείται να μιλήσουμε ξανά για μονάδες. Ως ομάδα έχουμε έλθει σε μια κατάσταση, την οποία δεν θέλαμε. Εδώ δεν πρόκειται για άτομα, αλλά για το σύνολο. Και η ομάδα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και σ’ αυτήν την προσπάθεια θα χρειαστούμε τους πάντες, και τον Λαρς Στιντλ».

Ο Λίντεμαν δεν πτοήθηκε: «Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία. Είναι μια παντελώς λογική ερώτηση, είναι ο αρχηγός σας και δεν είναι καν μια…» Σ’ εκείνο το σημείο ο Χέκινγκ άφησε on air το μικρόφωνό του, γύρισε και κατευθύνθηκε προς την καταπακτή των αποδυτηρίων!

«…ασυνήθιστη ερώτηση», συμπλήρωσε τη φράση του ο Λίντεμαν, ενώ ο Χέκινγκ είχε ήδη απομακρυνθεί και κατέληξε: «…είναι κι αυτός ένας τρόπος να ολοκληρώσεις μια συνέντευξη…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία