Το συμβόλαιο Μοράις και το παρασκήνιο από τον Χρύση

17 Μαΐου 2008. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει στο ΓΣΠ την Ανόρθωση για τον τελικό του κυπέλλου. Το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε την αρχή της πολυετής θητείας του Νούνο Μοράις στους γαλαζοκιτρίνους.
 
Ο Πορτογάλος από την αρχή της περιόδου 2007-08 δεν έπειθε και ήταν στην πόρτα της εξόδου από τον Αρχάγγελο. Αντιμετωπιζόταν ως άλλος ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε και θα έφευγε ως αποτυχημένος.
 
Με τον Χρύση Μιχαήλ να είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό με την Ομόνοια και τον Μαρίνο Σατσιά να είναι παροπλισμένος λόγω τραυματισμού, ο τότε προπονητής της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπεσε στην ανάγκη του Νούνο Μοράις, αφού θα χρειαζόταν να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Οι ξεχωριστές αναμνήσεις του Χρύση από τελικούς με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ
 
Όπως ανάφερε στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, ο Χρύσης Μιχαήλ, ο Πορτογάλος έχει ριχθεί στον τελικό με 10-15 προπονήσεις και ενώ προηγουμένως έλειπε με ένα μήνα άδεια λόγω του ότι είχε γεννήσει η γυναίκα του.
 
«Την ημέρα εκείνη ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει τον σημερινό αρχηγό της ομάδας τον Νούνο Μοράις» αναφέρει ο Μιχαήλ και στη συνέχεια αποκαλύπτει: «Ο Νούνο είχε μία περίοδο που η γυναίκα του θα γεννούσε και πήρε άδεια για έναν μήνα σχεδόν και ήταν στην Πορτογαλία. Με την επιστροφή του με 10-15 προπονήσεις πήρε μέρος στον τελικό, οι ανάγκες του έδωσαν φανέλα βασικού και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τόσα πολλά στην πορεία».
 
Eκ τότε, η ιστορία γνωστή. Ο Νούνο Μοράις ολοκληρώνει την 12η σεζόν του στους γαλαζοκιτρίνους, έχοντας την ευτυχία να βρίσκεται ανάμεσα στους στυλοβάτες της πιο χρυσής εποχής της ομάδας της Λευκωσίας σε τίτλους και κυρίως ευρωπαϊκές διακρίσεις.
 
Οσονούπω, θα τεθεί εκ νέου το ερώτημα μένει ή όχι και τη νέα χρονιά ο Νούνο Μοράις. Ο 35χρονος σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι το σπίτι του και θέλει να μείνει, ενώ ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης σε τοποθετήσεις του ανάφερε ότι ο Πορτογάλος θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να ξεκουράζεται, χωρίς να του κακοφαίνεται όταν βγαίνει αλλαγή.
 
Οι δύο πλευρές σύντομα θα καθίσουν στο τραπέζι και η εξέλιξη της υπόθεσης των διαπραγματεύσεων και η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχεια της ομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Το αφιέρωμα στους τελικούς του Χρύση Μιχαήλ με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ

Δειτε Επισης

ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Μια ντουζίνα γκολ στο Καρμιώτισσα-Οθέλλος
Το ΔΣ της Apollon Ladies ζητά παραίτηση του εκπροσώπου του σωματείου στην ΚΟΠ
Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος