«Αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, τότε σκέφτηκα ότι μπορεί να με διώξουν»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ μετά την κατάκτηση του έβδομου κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον ΣΠΟΡ FM 95.0 αναφέρθηκε στη χαρά που σκόρπισε η ομάδα στις τάξεις των οπαδών της, την ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν αλλά και την περίοδο την οποία φοβήθηκε για τη θέση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Λέγανε ότι ο Λαφράνς θα πάει ΑΠΟΕΛ, ήταν ένα θηρίο απέναντί τους»

Οι δηλώσεις του:

Για την κατάκτηση του τροπαίου: «Έχω πολύ τύχη, δεν είναι εύκολο να είσαι παίκτης και μετά προπονητής στην ίδια ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε το κύπελλο. Τότε με την Πέγεια δεν το ξέχασα. Τώρα ένιωσα ότι έδωσα κάτι πίσω στον κόσμο, είμαι πιο ελεύθερος, δεν έχω κάτι πίσω μου. Εγώ και ο Ντόσα είχαμε χάσει ένα τελικό. Δεν τους έλεγα για τους έξι χαμένους τελικούς στους παίκτες. Δεν τους έβαζα πίεση. Όταν μαθηματικά πήγαμε Ευρώπη δεν νιώθαμε πλέον την πίεση. Πετύχαμε τους στόχους μας και πλέον δουλεύαμε με την τακτική για τον τελικό. Τον τελευταίο μήνα δουλεύαμε στην προπόνηση μόνο για τον τελικό. Δεν είχαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας. Και δεν είχαμε ξανακερδίσει τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Όμως χθες τα καταφέραμε τακτικά και το θέλαμε περισσότερο. Αυτό δείξαμε στο γήπεδο. Δεν θέλαμε να δώσουμε χώρο στον ΑΠΟΕΛ γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο».

Αν το πίστευε ότι θα έπαιρνε το κύπελλο η ΑΕΛ: «Πριν την προετοιμασία δεν ξέραμε μέχρι που μπορούμε να πάμε. Ούτε εγώ το πίστευα στην αρχή. Όταν πήγαμε στη Βουλγαρία όμως και κάναμε προετοιμασία είδα τι μπορούμε να κάνουμε. Φτιάξαμε ένα οικογενειακό κλίμα».

Για τα συναισθήματά του όταν είδε τους ΑΕΛίστες να πανηγυρίζουν το κύπελλο: «Αν θέλεις σεβασμό, πρέπει να δώσεις σεβασμό. Αυτό που έγινε και ζήσαμε χθες δεν μπορείς να το αγοράσεις. Αυτό θα μου μείνει σε όλη μου τη ζωή. Εγώ είμαι με την Παρτιζάν στην Σερβία. Εγώ έπαιζα στην ΑΕΛ, τα παιδιά μου έπαιζαν στην ΑΕΛ. Αυτή η ομάδα θα είναι για πάντα στην καρδιά μου ακόμα και αν φύγω από την ομάδα κάποτε. Ακόμα και αν είμαι αντίπαλός της κάποτε. Οκ. Θέλω να κερδίζω πάντα, αλλά την ΑΕΛ την έχω στην καρδιά μου. Δεν κοιμήθηκα χθες καθόλου. Δεν μπορώ να το περιγράψω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τζούνιορ: «Προσπάθησα να μιλήσω με το κύπελλο αλλά δεν με άκουγε!»

Για τον κόσμο στο ΓΣΠ: «Ήταν φοβερό αυτό που έγινε χθες με τους οπαδούς, μας στήριξαν πολύ. Εχθές πρέπει να είχαμε 4.000 φίλους στο ΓΣΠ. Τα παιδιά πρώτη φορά βλέπουν κάτι τέτοιο φέτος. Από την προθέρμανση με ρωτούσαν τι έγινε από τα συνθήματα και όλα αυτά από τη Δυτική».

Για την πορεία της ομάδας τον πρώτο γύρο και αν πίστευε ότι μπορεί για το πρωτάθλημα: «Ήθελα να το πιστέψω, αλλά δεν μπορούσα για ρεαλιστικούς λόγους. Δεν θέλω να λέω για μπάτζετ και αυτά, αν και παίζει ρόλο, αλλά και εμείς ήμασταν μια νέα ομάδα με μικρούς ηλικιακά παίκτες. Είχαμε και διάφορα προβλήματα τον Ιανουάριο με τον Βοζίνια και τον Λαφράνς αλλά τα καταφέραμε καλά. Χρειαζόμαστε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Ξέρω γιατί δεν έρχονται. Θέλουμε πιο ποιοτικούς παίκτες σίγουρα. Και αυτοί που έχουμε είναι καλοί, αλλά αν πας για πρωτάθλημα θες καλύτερους».

Για το ότι κάνει καλή διαχείριση ρόστερ: «Ξέρω δεν είναι εύκολο να παίζουν οι νεαροί αν θες να πετύχεις Ευρώπη, αλλά αυτό είναι ένα θέμα στην Κύπρο. Δύσκολο να έχεις 25 παίκτες και να παίζουν μόνο 11. Αν κάποιος δουλεύει καλά πρέπει να δίνεις ευκαιρία. Ξέρω ήμουν ποδοσφαιριστής και εγώ. Ξέρω ποιοι παίκτες πρέπει να φύγουν και ποιοι θέλω να έρθουν. Θα μιλήσουμε με τον Πρόεδρο. Έχουμε κορμό, πρέπει να φέρουμε κάποιους παίκτες, αλλά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό του χρόνου. Η Ανόρθωση και η Ομόνοια θα είναι δυνατές. Είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ είναι εκεί. Είναι δυνατή η Πάφος και η Σαλαμίνα. Δεν είμαι έτοιμος να προσδιορίσω ακόμη στόχο για του χρόνου. Δεν είναι εύκολο να λες ότι πας για πρωτάθλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ομάδες που πέρασαν τα κριτήρια και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ευρωπαϊκά

Για το αν σκέφτηκε ότι μπορεί να φύγει από την ΑΕΛ μετά από κάποιες αποτυχίες: «Ξέρω πόσοι προπονητές πέρασαν από την ΑΕΛ. Όμως τώρα είμαστε στο στόχο. Αν είσαι στον στόχο δεν πρέπει να αλλάξεις προπονητή. Στην Κύπρο τους προπονητές τους αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Έχασα τέσσερα σερί ματς και το σκεφτόμουν ότι μπορεί να με διώξουν, αλλά ο Ανδρέας Σοφοκλέους μου έδωσε την ευκαιρία και τον ευχαριστώ. Είναι τρελός, αλλά καλός άνθρωπος. Θέλει να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Τον ξέρω από τότε που ήμουν παίκτης. Δεν είχαμε μεγάλο μπάτζετ φέτος και δεν έβαλε πίεση».

Για την προετοιμασία της ΑΕΛ και την Ευρώπη: «Θα έχουμε περισσότερες μέρες διακοπές. Οι παίκτες στην Εθνική θα έχουν περισσότερες μέρες διακοπές. Θα κλείσουμε από Δευτέρας που θα πάμε στην προετοιμασία. Έχουμε πλάνο. Είμαστε έτοιμοι».

Για τους πιθανούς αντιπάλους της ΑΕΛ στην Ευρώπη: «Είναι και η Παρτιζάν μέσα και θέλω να τους παίξω. Είναι δύσκολος αντίπαλος και θα ήθελα να πάω Βελιγράδι να παίξω εναντίον της ομάδας μου. Σήμερα παίζει τελικό κυπέλλου και θα την δω».

Δειτε Επισης

Η καυτή σφυρίχτρα στο ντέρμπι κορυφής στην Αρένα-Όλοι ορισμοί
Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ, το κόστος και ο χρόνος παράδοσής του
Δάκρυσε ο επενδυτής για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-«Το όνειρο πρέπει να είναι πιο μεγάλο»
Σήκωσε το κύπελλο στο Futsal η ΑΕΛ και έκανε το νταμπλ
Θλίψη για Κρέσπο... Έχασε τον πατέρα του και φεύγει για Ισπανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής