Συγκινεί ο γιος του Τόκα: «Εάν ζούσε ο πατέρας μου και έβλεπε την ΑΕΛ…»

Ονειρικές στιγμές ζει από την Τετάρτη (22/5) η ΑΕΛ, η οποία με την επικράτησή της επί του ΑΠΟΕΛ με 2-0, πανηγυρίζει μετά από 30 ολόκληρα χρόνια το 7ο κύπελλο στην ιστορία της. Σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος των «γαλαζοκιτρίνων», έγινε ένα και δεν πρόκειται να σταματήσει τους πανηγυρισμούς, αφού όπως τονίστηκε θα γλεντούν στη Λεμεσό για 30 ημέρες, όσα και τα χρόνια που έκαναν να κατακτήσουν κύπελλο.
 
Ανάμεσα στον κόσμο της ΑΕΛ και τα παιδιά του Μάριου Τόκα, τα οποία έχουν πάντοτε στην καρδιά τους την ομάδα της Λεμεσού, όπως και ο πατέρας τους που μεγάλωσε εκεί. Επί ευκαιρίας αυτού του θριάμβου λοιπόν, τα παιδιά του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη αποφάσισαν όπως δημοσιοποιήσουν τον αυθεντικό και χειρόγραφο ύμνο που είχε γράψει κάποτε ο πατέρας τους πριν 20 χρόνια περίπου για την ΑΕΛ.
 

Μιλώντας αποκλειστικά την ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, ο γιος του Μάριου Τόκα, Άγγελος, αφού άνοιξε την καρδιά του για τον πατέρα του, μάς ανέφερε για την αγάπη που έτρεφε ο μουσικοσυνθέτης για την ΑΕΛ.   
 
«Αυτός ο ύμνος της ΑΕΛ από τον πατέρα μου είχε γραφτεί μεταξύ 1997-99, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία γιατί βρισκόταν μέσα σε ένα παλιό του βιβλίου που μέσα είχε στίχους, μελωδίες, προσωπικά του κείμενα και διάφορα άρθρα που έγραφε. Μέσα σε αυτά λοιπόν είχα βρει μαζί με τον αδερφό μου πριν από αρκετό καιρό αυτό τον ύμνο. Αφού τον βρήκαμε, είχαμε συζητήσει ότι κάποια στιγμή πρέπει να το στείλουμε στην ΑΕΛ να το έχουνε γιατί είναι ένα ωραίο ντοκουμέντο», σχολίασε αρχικά ο Άγγελος Τόκα για να προσθέσει, «έτσι με την ευκαιρία του θριάμβου της ομάδας με την κατάκτηση του κυπέλλου, θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να δημοσιοποιήσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι. Συνεπώς, το φτιάξαμε και το ανεβάσαμε».
 
Για τις ποδοσφαιρικές στιγμές που έχει στη μνήμη του με τον πατέρα του, ο Άγγελος επεσήμανε ότι, «ο πατέρας μου, ήταν φανατικός οπαδός της ΑΕΚ Αθηνών, εκτός από την ΑΕΛ, δια τον λόγο του ότι ζούσαμε στην Ελλάδα. Θυμάμαι όμως που παρακολουθούσε και αγώνες της ομάδας της Λεμεσού και μάλιστα είχε πραγματοποιήσει μια φορά και συνάντηση με ένα νεοσύστατο σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΛ εδώ στην Αθήνα και τους βοήθησε πάρα πολύ για να φτιάξουν εδώ τον σύνδεσμο. Και τότε ήταν που είχε γράψει και αυτόν τον ύμνο».
 
Εάν μίλησε ποτέ ο Τόκας γι’ αυτό τον ύμνο, ο Άγγελος απάντησε καταφατικά για να υπογραμμίσει ότι «μάς είχε μιλήσει και επειδή τους στίχους τους είχε γράψει ο ίδιος δεν ήταν βέβαιος αν ήταν καλοί και αν του αρέσουν. Εμείς βρήκαμε αυτό το χειρόγραφο αλλά είναι πολύ πιθανόν κάποιο τελικό χειρόγραφο να είχε γράψει κάπου αλλού, γιατί ήταν και λίγο ακατάστατος. Τώρα αν το έδωσε ποτέ στην ΑΕΛ και η ομάδα δεν το ήθελε, δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Θυμάμαι όμως ότι είχε γυρίσει από την Κύπρο κάποια στιγμή, εκείνα τα χρόνια, φορτωμένος με φανέλες, κασκόλ, σκουφιά της ΑΕΛ και τα έχουμε ακόμη στο σπίτι».
 
Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση ο Άγγελος Τόκα, σχολίασε ότι «θα ήταν πάρα πολύ χαρούμενος ο πατέρας μου εάν ζούσε σήμερα και έβλεπε την ΑΕΛ κυπελλούχο γιατί έχει πολλά χρόνια να πάρει τίτλο η ομάδα της Λεμεσού. Θα έπαιρνε τηλέφωνα σήμερα ο πατέρας μου από τη χαρά του τους φίλους του, είμαι σίγουρος επειδή του άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Ζούσε πολύ έντονα τους αγώνες. Όσο ήρεμο τον φαντάζεται ο κόσμος, επειδή έβγαζε μια ηρεμία και γαλήνη, όταν έβλεπε μπάλα ήταν εντελώς διαφορετικός, παθιαζόταν πάρα πολύ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών