Ομόνοια: Όταν τα «επιχειρήματα» σου είναι ο Λεμονής και ο Αντόνε

Η αποδέσμευση του Γιάννη Αναστασίου με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου έβαλε την Ομόνοια στη διαδικασία αναζήτησης του τρίτου της προπονητή στην εποχή Σταύρου Παπασταύρου.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», ο οποίος κατά δήλωσή του έπαθε και έμαθε στον πρώτο χρόνο του, έχει καταστήσει σαφές ότι στη δεύτερη χρονιά τα περιθώρια λαθών και αστοχιών σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί.

Το «τριφύλλι» αναζητεί προπονητή νεαρό, φιλόδοξο, με ισχυρή προσωπικότητα και, ει δυνατόν, με παραστάσεις πρωταθλητισμού. Το πακέτο είναι εξαιρετικά ελκυστικό και γι’ αυτό δυσεύρετο. Η αποστολή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, επειδή η Ομόνοια δεν έχει ούτε απεριόριστο μπάτζετ για τη συγκεκριμένη πρόσληψη ούτε καν το δέλεαρ της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το σημαντικότερο μειονέκτημά της, ωστόσο, είναι άλλο. Μια ματιά του (όποιου) υποψήφιου προπονητή στη λίστα των προκατόχων του θα τον οδηγήσει γρήγορα σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα: ο πιο πρόσφατος τεχνικός που έβγαλε ολόκληρη χρονιά στον πάγκο δίχως να έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής της ομάδας στο παρελθόν είναι ο Τάκης Λεμονής (2009/10). Αν μάλιστα αναζητήσει τον πιο πρόσφατο μη Ελληνόφωνο, θα γυρίσει στη σεζόν 2005/06 και στον Ιοάν Αντόνε!

Αν σε αυτά τα δεδομένα συνυπολογιστεί και η πραγματικότητα ότι από το 2015/16 οι «πράσινοι» ουδέποτε ολοκλήρωσαν μια σεζόν με τον προπονητή που την άρχισαν, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι το έργο τους (όχι μόνο να βρουν, αλλά και) να πείσουν τον ιδανικό υποψήφιο να αναλάβει τη δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»