«Αυτά ζητάει η Αστυνομία, για κάποια ο χρόνος δεν είναι αρκετός»

Την παραχώρηση του Μακαρείου σταδίου στην Ομόνοια γνωστοποίησε χθες (4/6) με ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ, ενώ οι πράσινοι θα συνεδριάσουν σήμερα (5/6) για να αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν μετά από αυτή την εξέλιξη.
 
Τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την απόφαση αυτή κλήθηκε ν' απαντήσει ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον ΣΠΟΡ FM 95.0.
 
Παράλληλα αποκάλυψε δεν θα έκαναν τίποτα με το Μακάρειο (σ.σ. εκτός από μικρά βελτιωτικά έργα) αν δεν τους το ζητούσε η ομάδα της Λευκωσίας.
 
Οι δηλώσεις του:

«Κάναμε τις διάφορες μελέτες σαν οργανισμός και υπηρεσία. 22/5 ήρθε επιστολή από την Ομόνοια που ζητούσε το στάδιο ως έχει. Επειδή γραφόταν και λεγόταν ότι κωλυσιεργούμε, αμέσως η υπηρεσία απέστειλε επιστολές ΚΟΠ και Αστυνομία και ζητούσαμε τις θέσεις του. Η Ομοσπονδία απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το πρόγραμμα των αγώνων με τρεις ομάδες α’ κατηγορίας και δύο ομάδας β’ κατηγορίας, νοουμένου ότι δεν θα γίνονται εκεί προπονήσεις. Η Αστυνομία έστειλε επιστολή με επισημάνσεις, απαιτήσεις. Δεν είναι σωστό να μπω σε λεπτομέρειες, όμως εμείς ενημερώσαμε την Ομόνοια ότι μπορεί να πάρει το γήπεδο ως έχει. Γιατί δεν έγιναν προηγουμένως; Επειδή για αγώνες υψηλής επικινδυνότητας είναι διαφορετικές απαιτήσεις της Αστυνομίας, οπόταν λαμβάνοντας υπόψη ότι θα είναι η Ομόνοια με τον όγκο των φιλάθλων της, η Αστυνομία θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Για κάποια από αυτά, σύμφωνα με τη γνώμη μου, υπάρχει χρόνος, όμως για άλλα ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Νομίζω αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά από μια συνάντηση που θα πρέπει να γίνει άμεσα μεταξύ Ομόνοιας και Αστυνομίας. Μιλώ για φωτισμό, για κερκίδες, για πάγκους και για κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και άλλα».

Για τη μελέτη του οργανισμού: «Υπάρχει αρχή αδειοδότησης των σταδίων και αυτοί πρέπει να απαντήσουν σχετικά με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Πληρώσαμε κάποια λεφτά όταν ήρθε το αίτημα της Ομόνοιας, κάναμε μια μελέτη – επιθεώρηση από τους αρχιτέκτονες που έκαναν το στάδιο. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Εμείς ζητήσαμε να γίνει έλεγχο σε όλα τα στάδια που ανήκουν στον Οργανισμό για να έχουμε πλήρη εικόνα. Περίπου 9000 οπαδούς μπορεί να φιλοξενήσει το Μακάρειο γιατί ένα μέρος είναι κλειστό».

«Η Ομόνοια έστειλε κατάλογο με τα έργα και αριθμό δίπλα. Εμείς δεν μπήκαμε στη διαδικασία κοστολόγησης. Εμείς πήραμε την απόφαση, εάν ικανοποιηθούν αυτά που πρέπει. Μπορεί όπως είναι τώρα η κατάσταση με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να ικανοποιεί την Αστυνομία».

Γιατί να δώσει τα λεφτά η Ομόνοια για το Μακάρειο και όχι ο ΚΟΑ: «Εμείς δεν θα κάναμε τίποτε με το Μακάρειο αν δεν το ζητούσε η Ομόνοια. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αυτά τα λεφτά ο ΚΟΑ για το Μακάρειο από τον προϋπολογισμό τους, πέραν κάποιον βελτιωτικών έργων που έχει ένα μικρό κονδύλι. Δεν είναι μια εύκολη περίπτωση και να μην προσπαθούμε να απλοποιήσουμε την κατάσταση. Εμείς θέλαμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα ενός μεγάλου και ιστορικού Σωματείου και από την άλλη δεν θέλαμε να τίθεται θέμα Ασφάλειας και δεύτερον δεν μπορεί να πληρώνει ο Οργανισμός για πράγματα που δεν θα έκανε τώρα προγραμματισμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»