Η απάντηση ΑΠΟΕΛ για Ντούρις και η μόνη σχέση με την Ανόρθωση

Επίσημη θέση για όλα όσα ακούστηκαν σχετικά με ανταλλαγή του Κωστάκη Αρτυματά και του Μίχαλ Ντούρις μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης πήρε η ομάδα της Λευκωσίας μέσω του εκπροσώπου Τύπου της, Νεκτάριο Πετεβίνου.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση προς την ομάδα της Αμμοχώστου για τον παίκτη, ενώ η μόνη σχέση που υπάρχει είναι εκείνη του ενδιαφέροντος της «Κυρίας» για τον Κύπριο μέσο.

Μιλώντας στον Active αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση του Νούνο Μοράις, την απόκτηση Ούρος Μάτιτς και τις προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού για τον Μούσα Αλ Τάμαρι. 

Για τον προγραμματισμό: «Έχει να κάνει με δύο πυλώνες. Με μετεγγραφές που μπορούν να κτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας όπως είναι αυτή του Μάτιτς, αλλά και μετεγγραφές τύπου Χρίστου Σιέλη, ο οποίος είναι ένα νεαρό παιδί που θέλουμε να επενδύσουμε πάνω του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχουμε ολοκληρώσει το θέμα των μετεγγραφών σε καμία θέση. Αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε μέχρι το βασικό στάδιο προετοιμασίας είναι ποδοσφαιριστές που θα πληρούν μιαν ομάδα για το τι θα έχουμε ενώπιων μας στον 2ο και στον 3ο προκριματικό. Δεν είπα ποτέ ότι θα ολοκληρώσουμε μέχρι τις 24 του μήνα που αρχίζει  η προετοιμασία μας. Ο προγραμματισμός θα τρέχει μέχρι και τις 31 του Αυγούστου».

Για την απόκτηση του Μάτιτς: «Η απόκτηση του Ούρος Μάτιτς είναι στην φιλοσοφία που θέλει ο προπονητής να προσδώσει στην ομάδα. Δηλαδή, θέλει παίκτες που να τρέχουν πολύ να έχουν γερά πνευμόνια αλλά ταυτόχρονα να μπορούν να αντεπεξέλθουν ανασταλτικά και επιθετικά. Ο Ούρος είναι ποδοσφαιριστής που συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία. Τώρα, θα δώσουμε βαρύτητα στις άλλες γραμμές».

Αν είναι σε αυτά τα δεδομένα ο Μοράις; «Από τη στιγμή που του έχει γίνει πρόταση, σαφώς και είναι, δεν έχει αποσυρθεί η πρόταση. Οτιδήποτε υπάρχει σε σχέση με τις συζητήσεις είναι καλό να συζητείται εσωτερικά, ο Νούνο είναι ειδική περίπτωση έχει πετύχει πάρα πολλά στον ΑΠΟΕΛ. Κανείς δεν θα καταφέρει να πετύχει ότι πέτυχε ο Νούνο στον ΑΠΟΕΛ».

Πώς σχολιάζεις την ανάρτησή του; «Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Είναι ταυτισμένος ο Νούνο με τον ΑΠΟΕΛ».

Ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει πρόταση για τον Ντουρίς; «Δεν έχουμε κάνει τέτοιο πράγμα. Το μόνο πράγμα που υπάρχει σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση είναι ότι η Ανόρθωση ενδιαφέρεται για τον Αρτυμάτα. Είπαμε τι θέλουμε (σ.σ. στο οικονομικό) και δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Αρτυματά; «Ο Αρτυμάτας είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον ΑΠΟΕΛ, δεν υπάρχει θέμα επέκτασης. Η ΑΕΚ παλαιότερα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της δεν ξέρω ποιο είναι το πιο ζεστό, γιατί δεν υπάρχει από κανένα επίσημη πρόταση. Μπήκαμε στο τελικό στάδιο για την έναρξη προπονήσεων. Αυτά τα πράγματα θα γίνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες μέρες. Από πλευράς μας, μας ζητήθηκε και είπαμε πως εκτιμούμε την αξία του Αρτυματά, για να μπορεί να φύγει με ελευθέρα μετεγγραφή».

Το θέμα του Αλ Τάμαρι έχει φύγει από την επικαιρότητα, ο Ιορδανός με τις δηλώσεις του το επανέφερε (Τζιρόνα, Σεβίλη, Φιορεντίνα και Ρόμα). «Ο Μούσα δεν πρόσθεσε κάτι που δεν ξέραμε. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση, όπως έχω πει πολλές φορές. Έχουμε μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, ο Μούσα επιστρέφει για να βοηθήσει την ομάδα να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο. Από εκεί και πέρα, βολιδοσκοπήσεις μπορεί να δεχθεί και η ίδια ομάδα αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά την ίδια ώρα είναι ένα ισορροπημένο παιδί και ξέρει ποια είναι η προτεραιότητα του».

Η επόμενη κίνηση θα αφορά επιθετικό; «Είναι όλα ανοιχτά. Δεν υπάρχει θέμα προτεραιότητας, γιατί την ίδια ώρα μπορεί να μιλάμε με έναν επιθετικό και με έναν αμυντικό».

Πότε θα ανακοινώσετε τον Λαφράνς; «Όταν κλείσει…».

Με Νατέλ και Καζού υπάρχει κάποια εξέλιξη; «Αν υπήρχε θα το ανακοινώνουμε. Θέλουμε να τελειώνουμε με τις άμεσες προτεραιότητες. Εξαρτάται και από τρίτο μέρος, κάναμε όλα όσα μπορούσαμε να κάνουμε από την πλευρά μας. Για να τους αγοράσουμε θα έπρεπε να δώσουμε 4 εκατομμύρια. Γενικότερα δεν υπάρχει κάποιος κυπριακός σύλλογος που να μπορεί να δώσει τόσα λεφτά. Μιλάμε για ομάδες που συζητούν με κολοσσούς για δεκάδες εκατομμύρια, την Σάο Πάολο και την Σάντος. Την ίδια κοιτάζουμε όμως και άλλες περιπτώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία