Οι 700 χιλιάδες για Αΐλτον, ο... περαστικός Σαντίν και τα τρελά λεφτά με Πιέρο

Σε καταρχήν συμφωνία με την Κοπεγχάγη έχει καταλήξει ο ΑΠΟΕΛ για τον μονοετή δανεισμό του Ούρος Μάτιτς, με δικαίωμα αγοράς του ποδοσφαιριστή.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρούν στην αγορά ποδοσφαιριστή από την Κοπεγχάγη, αφού την τελευταία δεκαετία πραγματοποίησαν ακόμη δυο μεταγραφικές προσθήκες από τη Δανέζικη ομάδα.
 
Επιπλέον, η ομάδα της Λευκωσίας είχε πωλήσει τον Πιέρο Σωτηρίου στη Δανέζικη ομάδα. 
 
Η ιστοσελίδα μας, omada.com.cy, επί ευκαιρίας της απόκτησης του 29χρονου Σέρβου ποδοσφαιριστή γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Κοπεγχάγης. 
 
Αΐλτον Αλμέιδα
Το δικό του στίγμα στις πιο χρυσές σελίδες του ΑΠΟΕΛ άφησε ο Αΐλτον Αλμέιδα, ο οποίος φιγουράρει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορικής πορείας των «γαλαζοκιτρίνων» στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η απόκτησή του κόστισε 700 χιλιάδες στην ομάδα της Λευκωσίας για να τον κάνει δικό της από την Κοπεγχάγη το 2010. 
 
Η παρουσία του Βραζιλιάνου επιθετικού στον Αρχάγγελο κράτησε δυο χρόνια, καταγράφοντας συνολικά 52 συμμετοχές, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 11 φορές. 
 

Σέζαρ Σαντίν

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των «γαλαζοκιτρίνων» από την Κοπεγχάγη, μετά το πρώτο εγχείρημα με τον Αλμέιδα, ήταν ο Σέζαρ Σαντίν. 

Ο 32χρόνος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που έφθασε με τις καλύτερες περγαμηνές στον ΑΠΟΕΛ για να δώσει λύσεις στην επίθεση, δεν προσέφερε τελικά τα αναμενόμενα. 

Ο Σαντίν ήταν κοντά στον ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2013, όμως τελικά η μεταγραφή του έκλεισε λίγους μήνες αργότερα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Η παρουσία του στην ομάδα της Λευκωσίας κράτησε μόνο έξι μήνες, πραγματοποιώντας 20 συνολικά εμφανίσεις και πετυχαίνοντας έξι τέρματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαντίν ήταν συμπαίκτης με τον Αλμέιδα για τρία χρόνια στην Κοπεγχάγη. 

Πιέρος Σωτηρίου 

Στην ιστορία ως η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή Κύπριου ποδοσφαιριστή (σ.σ. από κυπριακή ομάδα σε ομάδα του εξωτερικού) καταγράφηκε το 2017, με τον Πιέρο Σωτηρίου να μετακινείται στην Κοπεγχάγη. 

Οι «γαλαζοκίτρινοι» φούσκωσαν τα ταμεία τους κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, συν τα διάφορα μπόνους που προνοούσε η συμφωνία με την ομάδα της Δανίας. 

Έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ, ο Κύπριος στράικερ... άνοιξε τα φτερά του για το Δανέζικο πρωτάθλημα και μέχρι σήμερα μετράει 51 συμμετοχές και 16 τέρματα με τη φανέλα της Κοπεγχάγης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών