Το «φιάσκο» Μακάρειο, τα αποδεικτικά στοιχεία και το θέμα που έθιξε η Ομόνοια

Αρχές του τρέχοντος μήνα, ο ΚΟΑ με ανακοίνωσή του ενημέρωνε ότι παραχωρεί το Μακάρειο στάδιο στην Ομόνοια με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιήσουν οι πράσινοι τις επισημάνσεις από την Αστυνομία.
 
Η ομάδα της Λευκωσίας, όχι μόνο δεν χάρηκε από αυτή την εξέλιξη, αλλά βγήκε στην κόντρα επίθεση απέναντι στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αφού από τη μία η αργοπορία για την απάντηση στους πράσινους και από την άλλη η έκθεση της Αστυνομίας, καθιστούσαν αποτρεπτικό παράγοντα την επιστροφή της Ομόνοιας στο Μακάρειο στάδιο.
 
«Βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας φαίνεται πως παραβιάζονταν και όμως το γήπεδο λειτουργούσε κανονικά, εν γνώση της Πολιτείας και της Αστυνομίας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά όλους τους αρμόδιους φορείς του κράτους. Επίσης, μας προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως ο ΚΟΑ δεν μας παρουσίασε από την πρώτη στιγμή την έκθεση της Αστυνομίας, ενώ την κατείχε εδώ και τουλάχιστο ένα χρόνο» ανάφερε η ανακοίνωση-απάντηση της Ομόνοιας που έθετε ξεκάθαρα θέμα ασφαλείας του γηπέδου.
 
Η περίπτωση του Μακαρείου σχολιάστηκε, την Τετάρτη (26/06), και στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, από την οποία προέκυψε και θέμα της αναστολής της κάρτας φιλάθλου μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού αφού ανέφερε πως το κόμμα του είχε προειδοποιήσει για την ανετοιμότητα των σταδίων να εφαρμόσουν τη νομοθεσία με την κάρτα φιλάθλου η οποία, όπως είπε περιέχει δρακόντειες διατάξεις, πρόσθεσε πως με αφορμή το φιάσκο με το Μακάρειο στάδιο και την Ομόνοια δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την ασφάλεια των σταδίων. Ένα θέμα που προτάσσεται ως η αφορμή για την αναστολή της κάρτας φιλάθλου.
 
Σε ό,τι αφορά το Μακάρειο, ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως με βάση σχετική έκθεση, το νότιο πέταλο και τμήματα της δυτικής κερκίδας πρέπει να μείνουν κλειστά και περιφραγμένα, επειδή υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας του σταδίου και έκανε λόγο για αλά καρτ εφαρμογή της νομοθεσίας μέσα στον ίδιο αθλητικό χώρο.
 
Ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως η μερική αδειοδότηση βρίσκεται έξω από το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Ανέφερε πως στα θέματα ασφάλειας δεν έχει σημασία το χρώμα της φανέλας και είπε πως οι όροι που τέθηκαν για το Μακάρειο ήταν αστείοι καθώς για τον αγώνα Δόξα – Ομόνοια το στάδιο θα ήταν ασφαλές ενώ για τον αγώνα Ομόνοια – Δόξα δεν θα ήταν.
 
Η Ομόνοια τότε είχε δημοσιεύσει και σχετικά έγγραφα που της δόθηκαν από την ΚΟΑ. Στην έκθεση από την Αστυνομία παρουσιάζονταν ξεκάθαρα ότι για να διεξάγονται αγώνες, θα έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα έργα που όμως δεν έγιναν. Η έκθεση ήταν από τις 4 Απριλίου 2018, δηλαδή για ένα χρόνο γίνονταν κανονικά αγώνες χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα έργα που επισημαίνονταν.
 

Το στάδιο της πρωτεύουσας δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει παρόμοιας φύσης προβλήματα. Τα δικά τους θέματα έχουν τα πλείστα γήπεδα στην Κύπρο και αυτό αποτελούσε και γερό χαρτί στα χέρια όσων διαφωνούν με την κάρτα φιλάθλου. Πλέον, εφόσον το μέτρο της κάρτας φιλάθλου πάει για αναβολή, το ζήτημα είναι οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν για επίλυση όλων των προβλημάτων στα γήπεδα. Τώρα εάν θα επανέλθει το μέτρο της κάρτας, είναι μία άλλη κουβέντα…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία