Αποκρυπτογραφώντας τις επιλογές του Τραμετσάνι

Ένα βασικό σχήμα σε δύο παραλλαγές (3-4-3 και 3-5-2), με δυο ενδεκάδες, δοκίμασε ο Πάολο Τραμετσάνι, στο φιλικό 100 λεπτών (50’ κάθε ημίχρονο) της Τρίτης (09/7) απέναντι στην κροατική Ριέκα – τερμάτισε δεύτερη πέρσι, 25β πίσω από τη Ντ. Ζάγκρεμπ – το σκορ του οποίου (1-4) πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσει τον Ιταλό τεχνικό. Οι «βασικοί» έπαιξαν για 50 λεπτά χωρίς αλλαγές προσώπων σε σχηματισμό 3-4-3.
 
Η… κλίκα των «Γιούγκο»
Στο αρχικό σχηματισμό τερματοφύλακας ήταν ο Σλοβένος (εν ενεργεία διεθνής) Μπέλετς, με τον Μερκή στο κέντρο άμυνας και πλάι του Βούρο (δεξιά) και Λαφράνς (αριστερά). Ακραίοι ήταν οι Μιχάιλοβιτς (αριστερά) και Γιάκολις (δεξιά). Εσωτερικοί χαφ οι Μάτιτς (δεξιά) και Ντε Βινσέντι (αριστερά). Στην επίθεση έπαιξαν Μπέζιακ (αριστερά), Αλ-Ταμάρι (δεξιά) και Χαλένιους (μπροστά).
Σημειώνεται πως στη βασική ενδεκάδα υπήρχαν πέντε ποδοσφαιριστές με καταγωγή από πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες: δύο Σλοβένοι, ένας Σέρβος, ένας Βόσνιος και ένας Κροάτης.
Περσινά πατήματα
Το σχήμα αυτό αναπτύχθηκε κυρίως από δεξιά, όπου έπαιξαν οι «περσινοί» Βούρος – Γιάκολις – Αλ-Ταμάρι. Το γκολ ήρθε από μια γρήγορη εκτέλεση πλάγιου του Μπέζιακ προς τον Μάτιτς, ο οποίος πετάχτηκε από τη δεύτερη γραμμή και χώθηκε στο χώρο που άνοιξε ο Χαλένιους, σε μια από τις λίγες φορές που κινήθηκε μακριά από την περιοχή.  Ο Σουηδός έδειξε ότι είναι παίκτης περιοχής, που θέλει βοήθειες για να γίνει επικίνδυνος. Ο Μπέζιακ μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του παίζοντας κοντά στη γραμμή, ενώ ο Ντε Βινσέντι έπαιρνε πρωτοβουλίες και έπαιζε και ως επιτελικός ανάμεσα σε Μπέζιακ – Αλ-Ταμάρι, αφήνοντας μοναδικό χαφ τον Μάτιτς.
 
Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ ανέβαζε πολλούς παίκτες επιδιώκοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στην επίθεση, όμως δεν επικίνδυνος. Αντιθέτως, εκτέθηκε πολλές φορές η άμυνά του, τόσο από τα πλάγια όσο και στο κέντρο, αφού πιάστηκε ουκ ολίγες φορές ανοργάνωτη, ενώ δεν πίεζε όσο θα έπρεπε, αφήνοντας ελεύθερα σουτ.
 
 
Αλλαγμένη κατά 9/11
Στο δεύτερο 50λεπτο η 11αδα άλλαξε κατά 9/11 αφού μόνο οι Λαφράνς – Βούρος έπαιξαν και στο μισό β’ ημίχρονο, για να τους αντικαταστήσουν οι Καλογήρου – Σιέλης. Το σχήμα του β’ ημιχρόνου ήταν 3-5-2 με τον Βάτερμαν τερματοφύλακα, το Λαφράνς κεντρικό μαζί με Βούρο (δεξιά) και Ιωάννου (αριστερά), κόφτη τον Γκέντσογλου, εσωτερικούς χαφ Εφραίμ (αριστερά) και Μακρή (δεξιά), εξωτερικούς μπακ - χαφ Ζοαζίνιο (αριστερά) και Αντωνίου (δεξιά) και μπροστά τους Αλωνεύτη και Πάβλοβιτς.
 
Παίκτες όπως οι Εφραίμ και Μακρής, αλλά ακόμα και ο Στάθης, έπαιξαν σε θέσεις που δεν είναι οι γνώριμές τους, έτσι ο ΑΠΟΕΛ ήταν ιδιαίτερα αδύναμος δημιουργικά στο β’ ημίχρονο, έχοντας ζητήματα στο κέντρο. 
 
Από την ομάδα έλειπαν οι χαφ Άλεφ και Σόουζα που προορίζονται για βασικοί.
 
Ο Αρτυματάς και ο Ζαχίντ δεν  έπαιξαν.
 
Ασύνδετος, χωρίς συνοχή
Γενικώς ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ασύνδετος και χωρίς συνοχή, κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού από τους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, οι δέκα δεν ήταν πέρσι στην ομάδα. Το κυριότερο πρόβλημα ήταν στην άμυνα και έχει να κάνει με το γενικά δυσλειτουργικό ανασταλτικό μηχανισμό.
 
Την Πέμπτη (11/7 – 18:30) κόντρα στη Σαχτάρ θα γίνει το τελευταίο δυνατό φιλικό, πριν τους αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, 23 ή 24 και 30 ή 31 Ιουλίου – το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Σλοβακία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Κυπελλούχος για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ Κ19