Mε φάρο τα ρεκόρ της «Αρένας» κόντρα στην επιθετική Γάνδη η ΑΕΚ

Στη μάχη με απώτερο σκοπό την πρόκριση στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ρίχνεται σήμερα το απόγευμα (08/08 - 18:30) η ΑΕΚ, η οποία θα αναμετρηθεί με τη Γάνδη στο «ΑΕΚ Αρένα». Oι κιτρινοπράσινοι, θέλουν να βάλουν γερές βάσεις πρόκρισης και να κάνουν το πρώτο βήμα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.
 
Η ομάδα της Λάρνακας, εφόσον εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι στη βελγική Γάνδη, θα βρει στον δρόμο τη νικήτρια του ζευγαριού Ριέκα-Αμπερτίν.

Ο βαθμός δυσκολίας του αποψινού αγώνα είναι δεδομένος απέναντι στην ομάδα του Βελγίου, δεδομένη όμως είναι επίσης και η ποιότητα της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η ομάδα της Λάρνακας αγωνίζεται στην έδρα της, την κάνει ακόμα πιο ισχυρή. Και αυτό, αφού με τη νίκη της απέναντι στη Λέφκσι (3-0) στον προηγούμενο προκριματικό γύρο, έχει διευρύνει τα θετικά ρεκόρ που δημιούργησε στο ιδιόκτητο γήπεδό της, επιβεβαιώνοντας την έξτρα δυναμική που αποκτά όταν αγωνίζεται σε αυτό. 

Σε εννέα ματς, η ΑΕΚ μετρά οκτώ νίκες και μία ισοπαλία, ενώ έχει πετύχει 24 γκολ και δεν έχει δεχθεί κανένα. Στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τη δυναμική που της προσδίδει η Αρένα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βελγικό πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την Γάνδη να μετρά μέχρι στιγμής σε δυο αγώνες, μια νίκη και μια ισοπαλία. (6-1 κέρδισε την Εουπέν και 1-1 ήρθε ισόπαλη με την Σαρλερουά).

Στον προηγούμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του Βελγίου αντιμετώπισε την ρουμανική Βιτορούλ (6-3 κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι και 1-2 ηττήθηκε στο δεύτερο).
 
Η βελγική ομάδα, αρέσκεται στο ανοιχτό παιχνίδι και στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα που παίρνει ρίσκα και έχει το εύκολο γκολ, ειδικά στην έδρα της. Αμυντικά έχει ευάλωτα σημεία και είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι Λαρνακείς.

O Ιμανόλ Ιδιάκεθ, από την πλευρά του προετοίμασε την ομάδα του, γνωρίζοντας πώς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά στα μέτρα της ΑΕΚ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του, χωρίς να υπάρχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Επίσης, στον ευρωπαϊκό κατάλογο της ομάδας έχει εγγραφεί και το τελευταίο μεταγραφικό της απόκτημα, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Ιβάν Φιόλιτς.

Το πιθανότερο σενάριο, είναι ο Βάσκος τεχνικός να παρατάξει την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια. Στις προηγούμενες δυο αναμετρήσεις με τη Λέφσκι, διατήρησε τους ίδιους ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα με σχηματισμό 4-4-2.
 

O Τόνιο θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Γκονζάλεζ και Μοϊσόφ αναμένεται να αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο. Στα άκρα της άμυνας Τρουγιόλς δεξιά και Χέφελ αριστερά. Στην μεσαία γραμμή Σάστρε και Κάσες και στα άκρα από αριστερά ο Ακοράν και δεξιά Ραουλ. Γιάννου και Τρισκόφσκι, θα βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης για τους Λαρνακείς.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκοπιανός επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αφού στο τελευταίο αγώνα της ομάδας του σκόραρε και τα τέσσερα τέρματα, δίνοντας μια άνετη πρόκριση στην ΑΕΚ και...έπιασε τα 21 τέρματα στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία